• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Владислав Панев: За да има смисъл едно правителство, то трябва да е реформаторско

Владислав Панев: За да има смисъл едно правителство, то трябва да е реформаторско

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Владислав Панев, каза че специално заради Плана трябва да се намалят емисиите, но не означава автоматично затваряне на централите. „За мен най-замърсяващите централи обаче трябва да бъдат затворени, говоря за Брикел, за Димитровград, някои други, които са проблем за здравето на хората. За останалите е ясно, че имаме форсмажорни обстоятелства.“

За мен смисленето нещо е първо, затваряне на най-замърсяващите тецове, след това обаче сериозен ангажимент за инвестиции в нова, чиста енергия, която всъщност е най-евтината на пазара, заяви Панев. „Тенденциите са ясни. Трябва да се отпуши този процес и цената на ел. енергията дългосромчно в България да бъде евтина.

ГЕРБ говорят различни неща всеки ден, така че няма смисъл да коментираме думите им, а трябва да гледаме действията им. Днес например не се появиха на извънредното заседание на Общинския съвет в Пловдив, на което трябваше да бъде попречено Георги Гергов да получи пълен контрол върху Пловдивския панаир. Това е ясно действие на ГЕРБ, заяви Панев.

Ако получим мандата, трябва да седнем на масата на преговорите в Народното събрание и да видим как ГЕРБ се отнасят към приоритетите ни. Да видим, например, как се отнасят към реформа за ограничаване на властта на главния прокурор. Поне към момента не виждам да има реформаторско настроено мнозинство. Не съм оптимист, но трябва да положим всички усилия, за да има реформаторско правителство в рамките на този парламент, защото иначе губим ценно време, подчерта съпредседателят на ДБ.

По думите му договореното в момента за България в Плана за възстановяване и устойчивост не означава, че трябва да затворим въглищните централи, а да намалим емисиите с 40% спрямо 2019 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.