• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Владислав Панев: Най-лошият сценарий би бил да има правителство, което да не може да свърши нищо

Владислав Панев: Най-лошият сценарий би бил да има правителство, което да не може да свърши нищо

/КРОСС/ Голямата крачка, която трябва да направим, са принципите и механизмите за промени в регулаторите и какво ще прави кабинетът и парламентарното мнозинство в следващите 9 месеца. Ако се разберем за това, имената на министрите няма да бъдат препъникамъни. Това каза заместник-председателят на ПП-ДБ Владислав Панев в „Тази събота" по бТВ.

Според ПП-ДБ регулаторите трябва да бъдат оглавени от неполитически лица, а професионалисти с безупречна репутация. „Алтернативата е или регулаторите да бъдат бухалки, или наистина да могат да спират картелни споразумения в ключови отрасли, които удрят пряко по джоба на българина", заяви Панев.

Ако от ГЕРБ-СДС предложат експерти от ДПС за шефове на регулатори Панев отговори така: „Зависи от качеството на експертите. Ако те отговарят на характеристиките за почтеност и няма да вдигат телефона на този или онзи, който им диктува какво да правят, тогава би могло да бъдат сложени, независимо дали ДПС или някой друг ги предлага."

Той изрази надежда, че функцията на ДПС в рамките на правителството и на парламентарното мнозинство ще бъде минимална или изобщо няма да я има. „Вече знаем, че за ВСС, двете колегии, Инспектората и новата Антикорупционна комисия са нужни 2/3 мнозинство, така че там трябва да говорим с повече парламентарни групи, включително ДПС. Нямам нищо против да говорим и с БСП", допълни Владислав Панев.

По думите на Панев най-лошият сценарий би бил да има правителство, което да не може да свърши нищо полезно за страната. А добрият - споразумение и достатъчно реформаторско правителство.

„Можем да го наречем по всякакъв начин, но трябва да има писмена форма на споразумение, която да упоменава точно това. Това досега не беше истинска коалиция, тъй като от една страна правителството беше доминирано от предложени от нас министри, а комисиите в парламента бяха на огледалния принцип", заяви депутатът от ПП-ДБ.

бТВ, „Тази събота"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.