• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ивайло Папов: С отмяната на референдума "сглобката" заби последния пирон в ковчега на българската демокрация

Ивайло Папов: С отмяната на референдума "сглобката" заби последния пирон в ковчега на българската демокрация

/КРОСС/ „След протеста на „Възраждане", Конституционният съд в петък абсолютно противоконституционно отмени провеждането на референдум за лева. Демокрацията в България рухна - поредица от различни управления направиха какво ли не, за да я убият. Няма смисъл да коментирам политическите назначения на новите конституционни съдии, които никога няма да се изправят срещу техни решения в Народното събрание. Но по-стряскащото е пълното единодушие на конституционните съдии, гласували против референдума. Един-единствен съдия се опита с половин уста да се подпише с особено мнение. Натискът, оказван от посолството е огромен. Снимали сме колко дни висеше автомобил на Американското посолство пред Конституционния съд - буквално в седмицата по няколко пъти, което показва че този съд вече не е независим и няма как това да не предизвика нашата ответна реакция, защото ние до последно ще се борим за интересите на България.", каза народният представител Ивайло Папов на пресконференция в БТА.

Разговорът му пред журналисти бе продиктуван от отмяната на референдума от Конституционния съд и последвалите множество протести на „Възраждане" в цялата страна.

„През последните 30 години никой не е протестирал срещу решение на Конституционния съд - ние го правим, защото законът е за всички и той трябва да бъде спазван, включително и от управляващите, които се опитват всекидневно да го погазват и от друга страна ще е да търсим вариант борбата за българският лев да продължи в Европейския съюз, в Европейската комисия и в Европейския парламент. Ние сме за запазване на националния ни суверенитет, а това става със запазването на националната ни валута. Еврото в този момент ще е икономическият убиец на държавата ни. Затова запазването на българския лев е наш основен приоритет.", коментира още Ивайло Папов.

Той припомни, че държави с много по-силна икономика от нашата отлагат влизането в Еврозоната - Чехия, Полша, Унгария.

„Ние не сме готови за еврото, българите не са готови. Това е политическо решение срещу интереса на българския народ. Така че нашите протести ще продължат. Подписали са се 604 хиляди души, а знаете ли още колко хиляди не се подписаха от страх да не бъдат уволнени. А колко саботажи ни направиха - когато събирахме подписи една общинска фирма умишлено изпрати хора да попълнят грешни данни, в Бяла Слатина пък ни откраднаха 180 подписа, мога и още да изброявам.", допълни още Папов.
„Възраждане" смята да пренесе борбата за лева в Европейския парламент чрез петиция, самата политическа организация има много поддръжници сред различни европейски партии.

„Управляващите много добре знаят какъв ще е резултата, ако се проведе референдума, затова ги беше страх - отлагаха, въртяха, сукаха, тях не ги интересува какво иска народа, те изпълняват само и единствено заповедите на Американското посолство. Не се поколебаха дори да вземат това противоконституционно решение само, за да угодят на господарите си. „Сглобката" наистина заби последният пирон в ковчега на българската демокрация. Абсолютна безпринципност, но това води и до нашата ответна реакция. Всички виждаме, че Европа също започна да се осъзнава, но всеки един опит за промяна се потъпква. Немците от Алтернатива за Германия много добре знаят как да гонят техния интерес, когато от „Възраждане" взимаме едно решение - точно това гледаме - да е в интерес на общото и така ще бъде винаги.", каза в заключение Ивайло Папов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.