• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Топ мъжки и дамски парфюми на всички времена

Топ мъжки и дамски парфюми на всички времена

/КРОСС/ Подобно на модните тенденции, парфюмите се появяват и изчезват след известно време. Има вечни класики, които са популярни и днес. Ако искате да се запознаете с бестселърите, чиито създатели са ги композирали толкова перфектно, че да отстоят на изискванията на няколко поколения жени, продължете четенето. Когато изпробвате нов аромат е добре първо да разгледате категорията тестери на парфюми.

Всяка година парфюмеристите създават нови парфюми, които безмилостно изместват по-старите формули от първите места по популярност. Но има и изключения от това безмилостно правило. И какво е общото между тях? Въпреки че всеки от тях е различен, те имат общи съставки в състава си. Не липсват и цитрусови плодове под някаква форма.

Оригиналният одеколон от Кьолн 4711 Original

Първият в света одеколон 4711 Original е създаден още през 1792 г., но и днес е изключително популярен. Според легендата на 8 октомври същата година един монах прави сватбен подарък на търговеца Вилхелм Мюлхенс: тайна рецепта за така наречената aqua mirabilis, "чудодейна вода" за вътрешна и външна употреба. След това Мюлхенс открива малка фабрика на улица Глокенгасе в Кьолн и създава първата вода от Кьолн като средство за дезинфекция.


Каква е тайната? В простотата, свежестта и ароматните съставки, най-вече в цитрусовите нотки, които може би никога няма да омръзнат. Тази изключително хармонична унисекс композиция е просто страхотна и за двата пола. И така, какво точно съдържа този легендарен одеколон, който се превръща в първообраз на съвременните мъжки парфюми?

Ободряващото действие на този енергичен аромат се дължи на комбинацията от три цитрусови плода в основата: лимон, портокал и бергамот. Те са последвани от нотки лавандула и розмарин. Горчивият портокал доминира в края на композицията под две форми: като нероли от цвят на горчив портокал и петигрен или масло от цвят на горчив портокал. Заслужава да се спомене и дизайнът на флакона, който от пръв поглед подсказва, че крие нещо специално.

Най-търсеният дамски парфюм - вечния шедьовър Chanel No.5

Следващ в списъка е легенда, която може би е позната дори на малките деца. Нищо чудно, защото според някои това един от най-известните дамски парфюми в света, който дължим на също толкова известната модна дизайнерка Коко Шанел. Повечето парфюмни производители предлагат тестери на своите аромати. Вдъхновението ѝ за създаването на дамски парфюм Chanel No.5 идва от спомените за детството ѝ, прекарано в Обазин, Франция.

За разлика от гореспоменатия одеколон 4711 Original, този класически аромат е изключително сложен. Химикът Ърнест Бо, който отговаря за производствения процес комбинира повече от 80 съставки. Усилията се отплащат. Доказателство за това е, че емблематичният аромат, на който дори Мерилин Монро не може да се насити отбеляза 100 години от пускането му на пазара.

Нека разгледаме по-отблизо неговия състав. Още с началните нотки ще бъдете омагьосани от съчетанието на освежаващ лимон и бергамот с нероли, иланг-иланг, поставени на алдехидна основа. Чисто флорално сърце отваря вратите към райска градина, пълна с разцъфтели ароматни цветя - нежна момина сълза, жасмин и роза. Дамските парфюми на Chanel подчертават привлекателната ви женска страна, която ще изпъкне сред дървесни акорди, ветивер и сладка бурбонска ванилия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.