• 19 Яну 2021 |
 •  USD / BGN 1.6212
 •  GBP / BGN 2.1958
 •  CHF / BGN 1.8199
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София -10°C

LG приветства лидери в технологиите във виртуален „разговор за бъдещето“

LG приветства лидери в технологиите във виртуален „разговор за бъдещето“

Главният технически директор на LG обсъди отворената иновационна стратегия на компанията и нейното значение в съвместна работа към общата цел за по-добър живот за всички

/КРОСС/ Д-р И. П. Парк, президент и главен технически директор на LG Electronics (LG), излезе на виртуалната сцена на дигиталното изложение CES® 2021, за да сподели вдъхновяващата визия на компанията за отворени иновации в ерата на социалното дистанциране. Като домакин на LG Future Talk, д-р Парк обясни и демонстрира как отворените иновации са в основата на най-новите технологични постижения на компанията.

В година на безпрецедентна промяна, непоколебимата философия на LG да подобри живота е налице, както и способността на компанията да отговори на променящите се нужди на потребителите по целия свят. За да илюстрира това, д-р Парк постави акцент вирху новаторски продукти като LG PuriCare Wearable Air Purifier и LG Smart Thermal Camera, които без усилие помагат за осигуряване на удобство и безопасност сред потребителите. LG адаптира и своите роботи CLOi за работа в различни среди - от дезинфекция на зони с голям трафик в обществени и търговски пространства до извършване на доставки от врата до врата и сервиране на храна в ресторанти - с цел подобряване на хигиената и минимизиране на рисковете за здравето както за служителите, така и за клиентите.

Представянето обърна внимание върху отворените иновации, като към д-р Парк се присъедини Гари Шапиро, президент и главен изпълнителен директор на Асоциацията на потребителските технологии, за да поговорят за нарастващата сила на партньорството между индустриите, предоставяйки най-доброто за потребителите. Съветът за иновации на LG е отличен пример за многобройните инициативи на компанията за съвместна работа, обединяваща група експерти от широк кръг компании от технологичния сектор, за да учат, да си сътрудничат, да откриват нови възможности и да предлагат нови начини за подобряване на живота на хората.

„Технологиите и дисциплините се сближават, за да улеснят множество цифрови иновации - изкуствен интелект, 5G свързаност, IoT, облачни пространства, сензори, навигация, батерии - те трансформират мобилността, която е огромна част от живота ни", отбеляза Шапиро. „Ние също наблюдаваме подобна промяна в толкова много други области: транспорт, логистика, земеделие, здравеопазване и дори храна."

Този отворен подход към иновациите осигурява основата на всичко, за което LG работи, особено под нейния бранд LG ThinQ, който включва устройствата на компанията с изкуствен интелект и IoT. Д-р Парк представи вълнуващи планове за развитие на екосистема чрез свързване на всички продукти и услуги в различни категории, предоставяйки пълноценно потребителско изживяване и ненадминато удобство. „Не става въпрос само за отделни уреди и устройства, които са с изкуствен интелект и свързаност, а по-скоро за изграждането на екосистема, в която LG и партньорите работят заедно, за да разширят, подобрят и обогатят това, което предлагаме на хората, които обслужваме", сподели д-р Парк.

Дейвид Раби, главен изпълнителен директор на Tovala, чиито готови ястия скоро ще бъдат достъпни за закупуване в LG ThinQ Store, се присъедини към д-р Парк, който предвиди усъвършенствано приложение ThinQ, надхвърлящо функционалността за контрол и наблюдение, за да се превърне в цялостна дигитална платформа за начина на живот. Чрез различни партньорства и внедряване на нови функции като Scan-to-Cook, която позволява на потребителите незабавно да прилагат правилните настройки на фурната за предварително избрани ястия, като просто сканират баркода на опаковката им, LG позволява управление на дома без усилие, така че клиентите да могат да се фокусират върху нещата, които са най-важни за тях.

Към д-р Парк се присъедини и Жан-Франсоа Гание, главен изпълнителен директор на Element AI, с когото миналата година бе обявен Levels of AI Experience на CES 2020. Двете компании заедно с други партньори разработват нова иновативна платформа, AIX Exchange, която ще позволи на лидерите в индустрията, изследователите, политиците и потребителите да се ангажират директно помежду си, за да обсъдят как най-добре да приложат искуствения интелект, който да донесе ползи за всички. Д-р Парк разкри и някои от интелигентните технологии, по които LG работи, включително Vision Pack, който ще увеличи съществуващите възможности на изкуствения интелект при ThinQ хладилниците и смарт огледалата на компанията.

Друг ключов момент от разговора бе фокусиран върху визията на LG за създаване на последователно и свързано потребителско изживяване, което се разпростира във всички области на живота на потребителите. Заедно с Дмитрий Лоскинин, изпълнителен вицепрезидент на DXC Technology и президент и главен изпълнителен директор на Luxoft, д-р Парк представи новото съвместно предприятие на LG и DXC Luxoft на име Alluto, което ще преосмисли изживяването при автомобилите, използвайки webOS Auto, за да свърже безпроблемно автомобила към дома и офиса. Като илюстрация на потенциала на webOS, д-р Парк представи нова концепция за интелигентна кабина, която ще предложи завладяващо интерактивно преживяване за пътниците, както и възможност за базирана в облак екосистема за мобилност, подходяща за различни търговски и обществени приложения, включително интелигентно управление на автопарка в бъдещите смарт градове.

„Връщаме се към значението на съвместната работа в различни отрасли, защото изграждането и разширяването на този вид екосистема е абсолютно мултидисциплинарно усилие", подчерта д-р Парк. „Всичко е свързано с работа в екип, сътрудничество и партньорство, когато става въпрос за иновации за по-добър живот в ерата на дигиталната трансформация."

LG Future Talk и най-новите иновации на компанията може да бъдат разгледани във виртуалния щанд на LG на изложението CES 2021.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.