• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министър Богданов: Предприемаме спешни мерки за нова пътна връзка към ИП София-Божурище

Министър Богданов: Предприемаме спешни мерки за нова пътна връзка към ИП София-Божурище

/КРОСС/ Възможностите за финансиране и предприемане на спешни действия по изграждането на пътна инфраструктура, която да осигурява още един транспортен достъп до Индустриален парк София-Божурище, обсъдиха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и представители на Столична община, МРРБ , АПИ и Национална компания индустриални зони, съобщиха от Министерството.

"Изграждане на нова връзка към парка е приоритетно", изтъкна министър Богданов. Той подчерта, че е необходим втори транспортен достъп до Индустриалния парк, за да облекчи трафика и логистиката на компаниите , които оперират там. "Години наред това не се случва. Камиони чакат по 40 минути, за да излязат от зоната. Получихме множество оплаквания от инвеститори, че са затруднени", коментира той.

По думите му, с течение на годините в индустриалния парк са привличани основно логистични инвестиции, но няма изградена подходяща довеждаща пътна инфраструктура. "Има нужда от поне два подхода към парка, за да бъде облекчен трафика от тежкотоварни камиони", каза той.

Независимо от подписано през 2021 г. и одобрено от Министъра на регионалното развитие и благоустройството през 2022 г. тристранно споразумение между АПИ, СО и НКИЗ за изпълнение на конкретни проекти и дейности за осигуряване на транспортен достъп до парка, до настоящия момент не са предприети мерки и не са започнали действия за реализирането му, стана ясно на срещата.

На нея бяха набелязани конкретни стъпки като изготвяне на актуален анализ на трафика от и до гр. Божурище, подготовка за стартиране на дейностите по изготвяне на проект за ПУП, включително комуникационно транспортни планове към тях, както и възможности за осигуряване на финансиране, за да се намери най-доброто решение за инвеститорите в Индустриалния парк и за гражданите на община Божурище, като се облекчи индустриалния трафик.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.