• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: Да е жив и здрав президентът Радев, защото дълго ще управлява

Борисов: Да е жив и здрав президентът Радев, защото дълго ще управлява

/КРОСС/ "На президента Радев му пожелавам да е жив и здрав, защото дълго ще управлява и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички тези от ДБ, които стоят от страни, срамуват се от ПП, но мълчат, потривайки ръчички, че може да вземат нещо в местната власт".

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в кулоарите на парламента преди началото на пленарното заседание. Днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили - "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

"Да искаш с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и до нас. Затова ще се отнесем с уважение към другите политически парти и ще им представим нашата програма", каза лидерът на ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.

„Има такъв народ" бяха първите, които употребиха думата „чегъртане". Срещу безотговорността на „Продължаваме промяната" и „Демократична България" личностите в парламента, а не партиите, трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори", обърна се Борисов към представителите на медиите в парламента.

"Отговорността била изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не. Вчера чух доста от лидерите на другите партии. Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н. Искате избори, искате дефолт (фалит - бел.ред.) както казват в Щатите? Ще го получите. Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта - ще паднем", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разясни, че вчерашните му думи не са били разтълкувани правилно и настоя, че формацията му няма никакво намерение да прави коалиция с БСП и ДПС. "Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим", отсече той.

"Ние предлагаме само личности - за един, за три, за шест месеца... Мокрият им сън - ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане", добави той.

"30 дена взимаме заплати (в парламента - бел.ред) и никаква работа не сме свършили", каза Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

.....

04.05.2023 18:55:55

Анонимен

Не е ли време да се премине към мажоритарни избори от "английски тип", когато всеки народен избранник е избран като личност и се отчита пред избирателите от своя избирателен район?

04.05.2023 13:48:41

Анонимен

Вероятно е направена сметка какво още е останало в държавата да се опоска за 6 месеца. Като има признание, че не се е работило в Парламента един месец никой депутат не се е отказал от заплатата си, за да допринесе поне малко за намаляване на дефицита в бюджета.

04.05.2023 10:52:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.