• 22 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6807
 •  GBP / BGN 2.3204
 •  CHF / BGN 1.8296
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 18°C

Корнелия Нинова: Влизаме подготвени в парламента с конкретни мерки и ще бъдем фактор на стабилност

Корнелия Нинова: Влизаме подготвени в парламента с конкретни мерки и ще бъдем фактор на стабилност

/КРОСС/ БСП се срещна представители на 4-те национално- представени работодателски организации.

Срещата стана по наша инициатива. Разбираме тежестта на кризата, в която се намира България и българските граждани. Разбираме отговорността си в следващия парламент още с неговото начало веднага да предложим много конкретни, много решителни действия, за да помогнем на семействата, на домакинствата, на икономиката и затова правим тези срещи като готвим един антикризисен план за първите 100 дни работа на бъдещото правителство и на парламента.

Правим подготовка и на бюджета за следващата година. Много е важно в този бюджет да заложим и мерки, с които да можем да намалим цените на енергоносителите, а оттам и на всички други стоки и услуги. Такива конкретни мерки са възможни, обсъждахме го и с работодателските организации, защото една от целите ни е да помогнем и на предприятията да продължат да работят, да запазят работните места на хората, да не ги уволняват особено в тази тежка зима, която се задава.

Стигнахме до общи решения, които ние да внесем в следващия парламент. Като например намаляване на ДДС на енергоносителите, на редица стоки от малката потребителска кошница на хранителни стоки.
Обсъдихме възможните варианти за това да бъде ограничен износът от България на ток в момента, за да остане по-голямо количество тук и да бъде разпределено по-справедливо, така че да не бъдат толкова високи цените.

Ние имаме една идея - от дружествата, които са в момента производители и търговци на ток, и които трупат огромни свръхпечалби, да се отделят тези средства в специален енергиен фонд, който да послужи за подпомагане на икономиката и на хората през зимата. Те предложиха една много добра идея - да примем в следващия парламент специално антикризисно законодателство, което да бъде насочено към това да се запазят работните места.

Мога да обобщя тези срещи като полезни, зад нашите идеи и предложения да застанат възможно най-много и предприятия, и работещи, и представители на различни браншове, за да можем да влезем след 14-ти ноември абсолютно подготвени в парламента.

Няма да имаме много време. От стартирането на парламента до края на декември имаме около месец. За този кратък период трябва да приемем комисиите в парламента и трябва да намерим съгласие, мъдрост, диалогичност между всички ни, които ще бъдем там, за да приемем тези много спешни и за България, и за народа мерки.

Утре предстои много важна среща с месопроизводители, млекопроизводители, производители на олио, хлебопроизводители - онези стотици малки фирми, които са ангажирани в осигуряване на прехраната и чиито продукти влизат в т.нар. малка потребителска кошница. Те изнемогват в тази криза и с тези цени на тока редица от тези предприятия ще затворят. Утре ще обсъждаме с тях как държавата да им помогне и как ние като партия, и като бъдеща парламентарна група в Народното събрание много спешно да стартираме с конкретни законодателни промени, за да можем да ги спасим и тях в тези тежки месеци, а оттам и те да помогнат на българските семейства да посрещнат зимата малко по-спокойно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.