• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пет партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.

Пет партии не подадоха финансовите си отчети за 2020 г.

/КРОСС/ 121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2020 г., като спазиха изискванията за представянето им и предвидения в Закона за политическите партии (ЗПП) срок.
Не са подали годишни финансови отчети пет партии: ПП „Балканска демократична лига", ПП „Движение за европейска интеграция", ПП „Движение на непартийните кандидати", ПП „Национал-демократична партия" и ПП „Обединена социалдемокрация".

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че една от неподалите отчети партии ПП „Движение за европейска интеграция" прави това нарушение за втора поредна година.
Освен това, отчетите на три партии - ПП „Български земеделски народен съюз", ПП „Движение експерти за регионите" и ПП „Новото време", са подадени след законоустановения срок, но са спазени изискванията на ЗПП относно формата, съдържанието и начина на представяне.
Съгласно ЗПП, ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.

Сметната палата публикува:
- Списък на политическите партии, чиито годишни финансови отчети за 2020 г. са представени в Сметната палата в законовия срок и отговарят на изискванията за форма, съдържание и начин на представяне на отчета съгласно чл. 34 от Закона за политическите партии;
- Списък на политическите партии, непредставили в Сметната палата годишните си финансови отчети за 2020 г. съгласно изискванията на чл. 34 от Закона за политическите партии;
- Списък на политическите партии, чиито годишни финансови отчети за 2020 г. са представени в Сметната палата след законовия срок и отговарят на изискванията за форма, съдържание и начин на представяне на отчета съгласно чл. 34 от Закона за политическите партии;
Публикуван е и списък на партиите, които са получили държавна субсидия през 2020 година, съгласно чл. 34, ал. 6 от ЗПП.

Сметната палата започна ежегодния си одит на финансовата дейност, приходите, разходите и управлението на предоставеното имущество на политическите партии, които през предходната година са получавали държавна субсидия, ползвали предоставени им помещения - държавна или общинска собственост, и са участвали в избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.