• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина
Каква предизборна кампания ни очаква и на какви послания ще разчитат бъдещите депутати

/КРОСС/ Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина? Кой печели и кой губи от скандалите в края на 49-ото Народно събрание? Каква предизборна кампания ни очаква и на какви послания ще разчитат бъдещите депутати? Темата в студиото на NOVA „Здравей, България" коментираха социологът от „Тренд" Димитър Ганев и колегата му от „Галъп" Първан Симеонов.

На база на данните, които получаваме последните два месеца - изглежда фактически невъзможно или много трудно постижимо, да може да се направи управление от две формации. Това, което беше възможно в 49-ото Народно събрание. Тоест след вота, за да се състави мнозинство, което да излъчи правителство - ще са нужни три партии. Има няколко възможности за това каква може да е конфигурацията от тези три партии. През цялото време ще виси въпроса, че може да има нови избори наесен, заяви Димитър Ганев.

Най-важният въпрос е кой е втори? Това е въпросът на тези избори. Големият въпрос на този вот е ще продължи ли сривът на ПП-ДБ или те ще се стегнат и ще заемат второто място? Това е главният въпрос. От него ще зависи всичко останало. Защото, ако ПП-ДБ не са втори или даже не са трети - представете си, че „Възраждане" избухнат нещо, тези партии са избухливи - може нищо особено да не направят, но може веднъж да избухнат, но така, че да го запомним. Представете си, че г-н Делян Пеевски даде всичко от себе си? Аз си го представям много добре? Тогава ПП-ДБ остават четвърти. Това е нова България. Тогава въобще разговорът дали ще има коалиционно споразумение.. сглобка - приключва, подчерта Първан Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.