• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Крум Зарков: Предсрочните избори не са неизбежни, aко политическите сили поемат своята отговорност

Крум Зарков: Предсрочните избори не са неизбежни, aко политическите сили поемат своята отговорност
Не трябва само да пишат програми, но и да ги изпълнят

Това коментира пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на" БСП за България" за България Крум Зарков по БНР. По думите му от левицата ще подходят максимално публично и ще поканят и трите "партии на промяната" на разговори.

"Преговорите за съставяне на правителство са много сложни по няколко причини - първо, те се случват между голям брой партии. Второ, те се провеждат на няколко етапа - първо по политики, после с имена", смята Зарков. Социалистът припомни, че по време на преговорите при опита на първия мандат са били постигнати успехи - например по отношение на правосъдната реформа е била постигната много висока степен на съгласие какво трябва да се направи между преговарящите страни. В последствие, обаче, диалогът между останалите партии е бил нарушен, което е довело и до невъзможността за състсвяне на кабинет, смята депутатът.

"Трябва едновременно да стъпим на постигнатото досега, но и да не допускаме същите грешки. Ще поканим другите партии на база разговорите досега и без да заявяваме предварително имена, за да може всичко да се случи в единодействие и съгласие. Това е единственият път, който да предотврати поредните предсрочни избори", коментира Зарков.

"Въпросът, който ни е зададен е - отиваме ли отново на избори или ще успеем да съставим редовен политипески подкрепен кабинет, който да посрещне не само връхлитащите ни кризи, но и необходимата нужда от дълбока промяна, в начина, по който страната ни функционира - промяна, която много български граждани поискаха първо на площадите, а после в урните. Елементарният поглед към Народното събрание показва, че 148 от депутатите там, от 4-те политически партии, за които говорим, са били избрани под знамето на дълбока и качествена промяна", подчерта Зарков.

"Повечето български граждани разбират, че няма нужда от нови избори; че има мнозинство, което може да бъде съставено в този парламент. Предсрочните парламентарни избори съвсем не са неизбежни, ако политическите сили поемат своята отговорност - не само да пишат програми и да ги представят, но и да ги изпълнят. Ние сме готови да дадем възможност на всички останали партии на промяната да направим заедно именно това. Това е големият въпрос", заключи той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.