• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Политолог: Промяната трябва да дойде през партиите

Политолог: Промяната трябва да дойде през партиите

/КРОСС/ Дотук партиите просто бягат от властта, прехвърлят я на президента. Самият политически модел започва сам по себе си да се променя от това, че партиите са неспособни да бъдат отговорни. Това каза политологът Мария Пиргова в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Няма съмнение в това, че страната ни е евроатлантически ориентирана. Проблемът е, че партиите не искат да поемат отговорност достатъчно ясно свързана с близостта на войната, подчерта тя.

Според нея политическият елит трябва да се насочи към генерално преустройване на политическата система на страната. „Една политическа система или модел е ефективен 30 ли 40 години. оттам нататък той прониква в обществената тъкан и става неефективен - това, което виждаме сега. Виждаме, че партиите не искат да променят нищо", коментира тя.

Политологът Светослав Малинов смята, че тежката поляризация и разделение в българското общество са отразени в политическите партии. „Едното разделение беше статукво-промяна. Върху това нещо обаче се насложи и ново разделение - за и против агресията на Русия. И така евроатлантическата общност се оказа разделена на две. Сега ще видим кои сили - центробежните или обединителните, ще надделеят след изборите", коментира той.

Задължение на политическите партии е да подготвят своите избиратели, че ще са необходими компромиси за формиране на кабинет, подчерта Малинов.

Поведението на политическите сили по време на предизборната кампания ще бъде ключово за крайния резултат, смята той.

Промяната трябва да дойде през партиите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.