• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Петър Витанов: Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред

Петър Витанов: Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред

/КРОСС/ Инициативата за референдум 3 март да остане национален празник има една цел и тя не е да прераства в партия. Но у хората има очакване дори от хората до президента да се направи партия. Най-малкото защото няма алтернатива. Това каза евродепутатът Петър Витанов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Той добави, че между двете няма връзка, макар президентът да е изразил подкрепата си към тяхната цел.

„Има необходимост от такава партия. Не мога да каже кога ще се случи подобен проект и дали ще се осъществи въобще. Обаче т. нар. сглобка, която се срамува и да се обяви за коалиция, е безперспективна", каза той.

Витанов заяви, че има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред.

„На думи управляващите декларират, че са европейци, но ни отдалечават от всички големи интеграционни проекти, включително Шенген. Има нужда от партия, която може да придвижи България напред. И тук идва съвсем естествено въпросът - кой е българският политик с най-високо доверие. И затова вероятно хората се обръщат към президентската институция, защото лидерите на „сглобката" са с по 10% доверие", коментира Петър Витанов.

Евродепутатът коментира и предложените промени в Конституцията.

„Да ограничиш правомощията на президента е конюнктурно, не е политически обосновано. Това е  някаква неприязън към президентската институция. Не може изборът на министър-председател да е сведен до трима души. Ами ако те не желаят, какво ще стане? Председател на Върховния касационен съд или председател на Конституционния съд за министър-председател - говорим за смесване на властите, а разделението на властите е основата на демокрацията от столетия", смята Петър Витанов.

бТВ, „Тази неделя" 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.