• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Отстраняват Менда Стоянова и Фандъкова от ръководството на ГЕРБ?

Отстраняват Менда Стоянова и Фандъкова от ръководството на ГЕРБ?

/КРОСС/ Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Според мен промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Сега предстои конгрес на партията. Всички организации, които трябва да бъдат раздвижени, ще започнат да функционират. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за пореден път. Това е партия, която се променя и затова печели избори толкова поредни пъти", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според Биков отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от ръководството на партията е нещо нормално в развитието на всяка партия.

"Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в Изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход", заяви той.

Вчера вицепремиерът Томислав Дончев потвърди, че на 11 май ГЕРБ ще се събере, за да обсъди обновяването на ръководството на партията. Той не конкретизира кои фигури вече няма да в първите редове, но в публичното пространство се завъртяха имената на Менда Стоянова, Йорданка Фандъкова и Красимир Вълчев. Стоянова и Вълчев не бяха включени и в кандидатдепутатските листи на ГЕРБ. Освен това имало недоволство и срещу неубедителните резултати в Бургас и Стара Загора. Тамошните кметове, съответно Димитър Николов и Живко Тодоров, се ползват все пак с доверие от премиера.

Спекулира се много и кои ще са новите фигури, които ще заемат по-сериозна роля в партията. На тази предизборна кампания се видя, че Борисов разчита много на досегашните си министри.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.