• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Красимир Янков: Копирането на ГЕРБ блокира нормалното функциониране на БСП

Красимир Янков: Копирането на ГЕРБ блокира нормалното функциониране на БСП

/КРОСС/ "Има тотална доминация на ГЕРБ в политическото пространство, а БСП залитна да търси симетричен вариант на тоталитарната ГЕРБ с еднолично лидерство. Това доведе до деструкция в партията, както и до лустрация на десетки функционери с привидно благовиден предлог от "реформа", а те покриваха широк спектър на колективния модел на управление на БСП", каза по БНР - Варна народният представител от ПГ на "БСП за България" Красимир Янков.

Той поясни, че лустрацията е обхванала опитни кадри, които с години са били изграждани в партията.

 Мотивът ми да приема номинациите за председател на БСП е да върна традиционния образ на партията с колективен модел на управление  
Той обясни, че именно това е моделът на левите партии.
"Председателят на нашата партия е и не може да е нищо друго, освен функция на самата партия. Ролятя му се състои в това да бъде гарант за стриктно изпълнение на програмата на БСП, при спазване на идеите, които са в основата на идеологията ни. Крайно необходимо е при избора на председател на Националния Съвет на БСП да бъдат разгледани предложението за пътя на партията и програмата й, и чак след това идва въпросът кои ще са изпълнителите на тази програма, т.е. въпросът "кой" не е първи, а "какво трябва и как да се направи", категоричен беше Красимир Янков.
Той обясни, че ще разчита на подкрепата на всеки социалист, който информирано ще вземе решение за бъдещето на БСП.
"Трябва да си зададем въпросите, в какво състояние е БСП - организационно и идейно, в състояние ли сме да получим доверието на хората да сме първа политическа сила, изпълнявани ли са ангажиментите, които са поети от членовете на ръководството и председателя на партията през тези четири години", обясни народният представител от БСП.
По думите му е време да се спре с лутането на партията от социално - патриотична, през социално-консервативна до сегашното предложение на председателя - социално-екологична.
"Ние трябва да сме в коловоза на левите политики и да отстояваме идеите си с конкретни предложения, които да получат подкрепа. Да не се търси подкрепата за личност, а за политики с виждане и разбиране, че дори хора, които не са членове на БСП, могат да ни подкрепят, защото искат България да е едно по-добро място за живеене", отсече Красимир Янков. 
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.