• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Михаил Миков: Нинова бяга от финансов отчет за състоянието на партията

 Михаил Миков: Нинова бяга от финансов отчет за състоянието на партията

/КРОСС/ Очевидно ситуацията в БСП не е спокойна преди избора за нов председател на партията. Очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитва на всяка цена отново да продължи след тази кампания - бяга от отчетите. Знаете на последния пленум, който накрая беше провален, включително с напускането на приближените на Нинова, не беше обсъден финансовия отчет на партията. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Михаил Миков, бивш председател на БСП, бивш вътрешен министър. Това, което официално излезе от Сметната палата е 6 милиона дефицит за 2019 година. И при период на спряна субсидия през 2020 година как въобще функционира партията, как е тя финансово осигурена, запита той. В момента маса офиси в страната са затворени, хората, които трябва да изпълняват политическа дейност, нямат средства за това.

Големия въпрос е, че тази битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи, защото в последните години БСП загуби левия си образ, това е големия проблем, коментира Миков. Битката се превръща в междуличностни нападки и обвинения, допълни той. Проблемът е, че с политиката, която води партията, въпреки негативите, които търпи ГЕРБ след 10-годишното си управление, то доверието няма да отиде като скачени съдове към БСП, защото я няма алтернативата, няма я лявата идея. Ще има фрагментиран парламент - малко ще вземе Мая, малко ще вземе Слави, малко ще вземе този, онзи, ще се появяват нови спасители, смята още Михаил Миков.

Усилията, които полага Корнелия Нинова най-вероятно ще й спечелят отново председателското място, въпроса е на каква цена - с цената на тежки противоречия след това в самия пряк избор и начина, по който става този пряк избор. Не е проблема прекия избор, а начина по който той се случва, смята бившият председател на левицата.

Вчера не гледах, но чух за случая с Христо Иванов и опита му да акостира на плажа „Росенец". Недопустимо е плажът, който е публична държавна собственост да бъде по този начин използван. Някои неща трябва да бъдат и да си останат публична държавна собственост, иначе утре някой може със своята охрана, независимо дали е от НСО, или частна охрана, да загради пътя, за да не може да мине човек. Това са абсурди, които трябва да бъдат прекратени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.