• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Денков: На Украйна няма да бъде дадено нищо, което застрашава сигурността ни

Денков: На Украйна няма да бъде дадено нищо, което застрашава сигурността ни

/КРОСС/ Българският премиер с първи коментар след визитата на Володимир Зеленски у нас. На Украйна няма да й бъде предадено нищо, което би застрашило сигурността на България, увери Денков.

„Обсъждали сме само възможности, при които България е защитена. Визитата на Зеленски бе свързана с кандидатурата на Украйна в НАТО. Той търси подкрепа. Това ще стане в подходящия момент. Ясно е, че това не може да стане сега", коментира Денков.

На въпрос, ако се наложи смяна на системата за ПВО означава ли, че ще търсим от съюзнически държави по-нови технологии, той каза следното:

„Има такива възможности. Бих казал, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното правителство. Всяко едно такова действие отнема месеци, а понякога и години, както стана със самолетите. Украинската делегация се интересува най-вече от бързите решения. След тази визита всеки трябва да си зададе въпроса какво значи да си патриот. Дали е патриот този, който защитава родината си и границите си, или патриот би бил този, който казва „Елате, вземете ни територия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Даскала

Господин Академик Денков , нали знаете че и най-учения си е малко прост?

07.07.2023 17:35:52

Ewiak Ryszard

Засега можем да спим спокойно, но това няма да е така винаги. В книгата Откровение четем: "И излезе втори, огненочервен кон, и на яздещия на него беше позволено да отнеме мира от земята, така че хората да се избиват помежду си; и му бе даден мощен меч." (6:4) Това ще бъде взаимно клане с помощта на могъщ меч. Какво означава това? "Неща страшни [φοβητρα] както [τε] и [και] извънредни (свързани с необичайни явления) [σημεια] от [απ] небето [ουρανου] мощни [μεγαλα] ще има [εσται]." (Лука 21:11) Някои древни ръкописи съдържат думите "και χειμωνες" - "и студове". Превод на арамейски Пешита: "וסתוא רורבא נהוון" - "и ще има големи студове" (днес я наричаме "ядрена зима"). В Марк 13:8 също има думи на Исус: "και ταραχαι" - "и безпорядъци" (да съществува огромен обществен хаос, липса на обществен ред). Също така ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите (със стратегическо значение), недостиг на храна и епидемии. Глобалната ядрена война (това ще бъде изпълнение на знамението на Исус) ще започне с етнически конфликт: "Защото ще се повдигне народ против народ", също както през 2008 г. в Грузия. Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде "начало на родилни болки". (Матей 24:8) Това също е само началото на "Господния ден" - времето на Божия съд. (Откровение 1:10)

07.07.2023 12:47:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.