• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предпочитаната от български пациенти с редки онкологични заболявания Wiener Privatklinik е сред "Най-добрите болници в света"

Предпочитаната от български пациенти с редки онкологични заболявания Wiener Privatklinik е сред "Най-добрите болници в света"

/КРОСС/ През последните години, в болницата са се лекували около 250 български пациенти, 80% от които с онкологични заболявания, основно с редки форми на рак.

Българските пациенти с редки онкологични заболявания избират австрийската WPK благодарение на бързия достъп до новорегистрирани лекарства и до най-новите онкологични терапии, които повишават преживяемостта и подобряват качеството на живот.

Класацията "Най-добрите болници в света" се основава на 4 критерия: препоръки на медицински експерти, мнението на пациентите, качеството на болниците и PROM системата "Patient Reported Outcome Measures" - набор от стандартизирани въпросници за пациентите, предназначени да помогнат на болниците да предоставят грижи с добавена стойност.

Wiener Privatklinik планира да инвестира 70 милиона евро в разширяването на площта от 22 000 кв. м., което ще удвои сегашния размер на болницата.

София, 13 март 2024 г.: Wiener Privatklinik (WPK), една от най-големите частни болници в Австрия, която български пациенти с редки онкологични заболявания все по-често избират за лечение, е включена за четвърта поредна година в класацията "Най-добрите болници в света", публикувана от американското издание Newsweek в сътрудничество със Statista. Тази година в списъка са включени 2400 болници от 30 държави. Българските пациенти с редки онкологични заболявания избират австрийската WPK благодарение на бързия достъп до новорегистрирани лекарства и до най-новите онкологични терапии, които повишават преживяемостта и подобряват качеството на живот.

Процесът на подбор се основава на четири основни критерия за оценка. Първо, се анализират препоръките на над 85 000 медицински експерти, събрани чрез онлайн проучване. Второ, взимат се предвид проучвания за удовлетвореността на пациентите, проведени както от застрахователни компании, така и от болници след хоспитализацията. Третият критерий включва показателите за качество на болниците, обхващащи нивото на лечението, безопасността на пациентите, съотношението между пациентите и медицинския персонал, и хигиенните протоколи. Освен това за втора поредна година, болниците бяха оценявани по отношение на използването на мерки за резултатите, докладвани от пациентите (PROMs). Тези стандартизирани въпросници, попълвани от пациентите за оценка на тяхното преживяване и резултати, имат за цел да подпомогнат болниците в предоставянето на здравни грижи с добавена стойност.

"За нас е огромна гордост и чест да получим сертификата "Най-добрите болници в света" за четвърта поредна година. Това отличие отразява колективните усилия на целия ни екип и подчертава непоколебимия ни стремеж да предоставяме медицински грижи от най-високо ниво. Съчетавайки водещи медицински познания с научни иновации и модерни технологии, ние продължаваме да поставяме стандартите за върхови постижения в областта на здравеопазването", заявява Томас Петер Ебм, управляващ директор на Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik регистрира над 12 000 приема годишно, като приблизително 45% от тях са чуждестранни пациенти от над 20 държави, предимно от Централна и Източна Европа. Румъния е начело на списъка с 26% от международните пациенти.

През последните години болницата е приела близо 250 български пациенти. Около 80% от тях са пациенти с онкологични заболявания, които са получили достъп до услугите, предоставяни от Центрaлноевропейския център за ракови заболявания Academy Cancer Center към WPK, най-всеобхватния частен онкологичен център в Централна и Източна Европа, съгласно международно стандартизирани критерии.

Характерното за пациентите от България е, че много от тях страдат от редки форми на рак, като например различни видове сарком - рак на костите или на меките тъкани. Причината да изберат именно WPK за лечение в чужбина е, че в Австрия пациентите имат достъп до най-новите онкологични терапии, целеви терапии и имунотерапии, които значително повишават преживяемостта и подобряват качеството на живот на онкоболните. За разлика от Югоизточна Европа, където може да отнеме до 10 години новорегистрирани лекарства да бъдат предписани на пациентите, в австрийската болница WPK те могат да бъдат предписани само 3 месеца след регистрация. Сред най-търсените медицински услуги от български пациенти са също консултациите за второ мнение и персонализираните пакети за профилактични прегледи.

Болницата във Виена предоставя на пациентите медицински услуги в повече от 30 специалности, като разполага с 10 центъра за компетентност и си сътрудничи с над 300 лекари. Много от тях са и активни научни изследователи с многобройни признания за постиженията си, като например класиране в Топ 2% на най-цитираните учени в световен мащаб от Станфордския университет и други подобни анализи. Wiener Privatklinik планира да инвестира 70 млн. евро в разширяването на площта от 22 000 кв. м., което ще удвои сегашния размер на болницата.

Българските пациенти могат да получат пълно съдействие при планирането на посещението си в болницата във Виена или при провеждането на онлайн консултация чрез здравната платформа WPK Online Healthcare Center, която обхваща над 20 медицински специалности, от екипа за чуждестранни пациенти на WPK, по имейл или чрез телефонно обаждане.

За Wiener Privatklinik

Основана през 1871 г. във Виена, Wiener Privatklinik е една от най-големите частни болници в Австрия и е включена в класацията World‘s Best Hospitals (2021-2024 г.). Wiener Privatklinik предоставя медицински услуги в повече от 30 специалности, като разполага с 10 центъра за компетентност, 145 легла, хирургично отделение с 4 операционни зали и радиологичен център, оборудван с ПЕТ-КТ и нуклеарна медицина. В болницата се намира и единственият частен център за лъчетерапия в Австрия, открит през 2020 г. Пациентите имат достъп до над 300 международно признати медицински експерти, които използват най-новите и съвременни методи за диагностика и лечение.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.