• 08 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

LG и AMWELL дебютират своето първо съвместно решение за виртуална грижа на HLTH 2022, с което ще се борят срещу недостига на работна ръка в болниците

LG и AMWELL дебютират своето първо съвместно решение за виртуална грижа на HLTH 2022, с което ще се борят срещу недостига на работна ръка в болниците

/КРОСС/ Глобалната компании за иновации LG Electronics (LG) обяви първото си съвместно решение с лидера в дигиталното здравеопазване Amwell®, разработено, за да разшири границите на дигиталните иновации в сферата и да адресира големите проблеми, пред които здравната система в САЩ се изправя - липсата на работна ръка.

Представен на HLTH 2022, CarepointTM TV Kit от LG, се захранва от Amwell ConvergeTM платформа и използва наличните вече LG Healthcare телевизори в стаите на пациентите (водещ бранд телевизори за болниците и здравните заведения в САЩ), за да даде възможност на персонала да се грижи за пациентите, да ги наблюдава и дори да ги изписва напълно дистанционно, с което значително ще се намали обема на работата на здравните работници.

Новото решение, наречено Carepoint TV Kit 200L, е проектирано да разшири обхвата на медицинския персонал чрез виртуални визитации, оказване на помощ, наблюдение над изолирани пациенти. Това позволява задачи като приемане и изписване на пациентите, медицинскo съпоставяне, координацията между пациентите, техните близки и лекарския им екип, да бъдат извършвани от една удобна локация, което да повиши ефективността, да намали времето за придвижване и визитации, да максимизира ресурсите и да оптимизира времето и пространството.

„Ние оглавяваме дигиталната трансформация в здравната система и болниците, като предоставяме иновативна платформа, която прави грижата по-виртуална, достъпна и ефективна, докато помагаме и за подобряването на качеството на грижата.", споделя Атул Синг, генерален мениджър на Digital Health в LG Electronics. „Нашето ново TV Kit решение помага за облекчаване на предизвикателствата, с които болниците се борят всеки ден, като например за по-доброто управление на недостига на работна ръка, както и предоставяйки на медицинския персонал по-голяма гъвкавост и лесен достъп до пациентите."

„Сблъскваме се с високо ниво на прегаряне на медицинските служители, както и финансови затруднения, и двете предизвикани от пандемията. Технологични иновации като тази могат да намалят натоварването на персонала и екипите и да подобри ангажираността им към пациентите, което съответно да доведе до по-добро обслужване и грижа за всички," казва Сюзън Уорти, Chief Marketing Officer в Amwell. „За нас е чест да продължим да разширяваме партньорството си с LG, работейки заедно, за да подобрим болниците и техния персонал чрез инструменти и иновации, необходими им да постигнат целите си."

LG и Amwell обявиха, че си партнират за първи път през март 2022 година, като част от стратегическата визия на LG за създаване на нови, социално значими продукти и услуги за следващото поколение. LG е дългогодишен доставчик на смарт телевизори за болничните стаи в САЩ. Сега, глобалният технологичен гигант, разширява фокуса си върху иновациите и разширяването на портфолиото си в сферата на здравните грижи. Като отдаден партньор, LG се ангажира да работи с Amwell и тяхната платформа Converge, за да предостави обещаните иновации за подпомагане на здравеопазването. Към момента дигиталната Новото решение CarepointTM е достъпно само за здравните учреждения в САЩ, но е глобално значима иновация, която ще промени начина, по който се гледа на здравното обслужване в световен мащаб.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.