• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Д-р Николова: Личните лекари внимателно са подбирали пациентите, ваксинирани с "Астра Зенека"

Д-р Николова: Личните лекари внимателно са подбирали пациентите, ваксинирани с "Астра Зенека"

/КРОСС/ Здравният министър Костадин Ангелов вече обяви, че се обмисля изтегляне на ваксината заради слабия интерес към нея. Разбираемо е искането на пациентите да се имунизират с нещо, срещу което няма толкова приказки. Това каза пред БНТ д-р Гергана Николова.

Тя обясни, че в практиката си има над 40-50 ваксинирани с тази ваксина, при които освен повишена температура, не е наблюдавала нищо друго като странични ефекти. По думите й личните лекари са подбирали внимателно пациентите, на които са поставили "Астра Зенека", която доскоро беше единствената ваксина, с която те разполагаха.

"Самото усещане, че си болен след ваксинацията създаваше и една тревога у пациентите, защото когато ваксинираме с другите две, нямат температури и комуникирайки си хората, предпочитат да си поставят такава, след която да нямат температура", заяви д-р Николова.

Тя каза, че има пациенти, които държат да се ваксинират с "Астра Зенека".

Според Николова дадена ваксина трябва да се поставя за подходящите за нея пациенти и в определена според характеристиката на продукта доза.

"Лекарите сме се съобразявали с всички тези условия и затова сме правили списъци", каза общопрактикуващият лекар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще ми се да и вярвам на жената, но нещо ме глождят съмнения. Не биха могли да подбират пациентите, изхождайки от спецификата на Астра, понеже до скоро за тях не се говореше, а когато се говореше, те се отричаха. Списъците се правеха изцяло изхождайки от съображения,: рискова група и длъжностни лица за участие в изборите. Радвам се, че между пациентите и няма пострадали, но не е добре да се лъже. Българската медицина беше напълно безпомощна, не че лекарите не полагаха усилия. В началото нямаше нищо: инфо, база, научна обосновка, статистика и обективни данни. После нямаше легла, лекарства и надеждни тестове. Сега ваксините са дефицит и няма избор. Затова се налага да ни засипват със успокояващи статии. Виновни са МЗ, премиерът и т.н. национален щаб. То и последните какво ли можеха да направят, но поне можеха по-малко глупости да изговорят със сериозно лице.

13.04.2021 09:44:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.