• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов пристигна в Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет

Борисов пристигна в Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври.

В първия ден от дискусиите държавните и правителствените ръководители ще обсъдят външните отношения, по-специално тези с Турция, както и положението в Източното Средиземноморие. Очаква се лидерите да разгледат и отношенията с Китай, ситуацията в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални.

През втория ден европейските лидери ще се фокусират върху начините за задълбочаване и укрепване на единния пазар, за разработване на по-амбициозна промишлена политика и ускоряване на цифровата трансформация. Целта е да се повиши конкурентоспособността на промишлените сектори на ЕС в световен мащаб и да се увеличи тяхната автономност, да се ускори цифровият преход, както и да се постигне връщане към напълно функциониращ единен пазар възможно най-скоро.

През месец юли Европейският съвет постигна съгласие по безпрецедентен пакет за възстановяване, чрез който да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките и обществата на държавите членки на ЕС. Двата стълба на това възстановяване - екологичният преход и цифровата трансформация, в съчетание със силен единен пазар, ще насърчат нови форми на растеж и ще повишат устойчивостта на ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Крадливия пeдераст от снимката скоро зрелично ще приключи говняния си живот.

02.10.2020 01:28:32

Проф.Евгений Дайнов

И все пак американците са отвинтили главата на Бойко за Турски поток и за АЕЦ Белене (и за клатенето на газовата връзка с Гърция). Не успя да се откупи със самолетчета. Да видим сега, какви ще ги дъвче. Тъй или инак, и международният обръч край гушата му се затяга. Проекторезолюцията на комитета по правата на ЕП е убийствена, няма нищо общо с онова мънкане от Доклада тия дни. Езикът е точен, енергичен и на места – убийствен. Дано ония ятаци на фашаги и гангстери, ЕНП де, да не успеят да го спрат.

02.10.2020 00:09:58

Брюкселски

Шут с 200 от Европа по тиквата на Тиквата, та белким не уцелее...

02.10.2020 00:01:42

Анонимен

Когато Навални преди дни изрази благодарност към германските специалисти за своето „спасение“, той благодари на берлинския лекар Кай-Уве Екард за „невероятната му работа“. Всеки ще обърне внимание на факта, че Кай-Уве Eckardt е специалист по диабет и бъбречни трансплантации,а не е токсиколог. „Интересно е, как такъв лекар е лекувал Навални от „отравяне “, ако това дори не е неговата медицинска област", би се изненадал всеки, но не и ЖЕЛЕЗНИЯ наХални. Само за достоверността на пиесата по отравянето му, той би трябвало да благодари на специалистите по отравянията, ама де толкоз акъл у наХални.Но д-р Борисов е токсиколог№1 и с другите токсични лидери ще разгледат случая с отравянето на Алексей Навални и всякакви ситуации по света,но НЕ и тази в България.

01.10.2020 23:37:45

Анонимен

Там ще е на сигурно място, защото няма кой да го замеря с яйца и домати, а от думи отдавна не му пука.

01.10.2020 20:36:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.