• 23 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8059
  •  GBP / BGN 2.2965
  •  CHF / BGN 1.9746
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Илхан Андай: ДПС е вечният партньор в управлението на България от промените насам

Илхан Андай: ДПС е вечният партньор в управлението на България от промените насам

/КРОСС/ ДПС е вечният партньор в управлението на България от промените насам. Последните месеци сигналите, че нещо се случва в партията не бяха малко - на преден план първо като говорител, а сега и като ръководител на партията излезе Делян Пеевски. Това каза снощи журналистът Илхан Андай в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

По думите му писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган показва, че Делян Пеевски няма конкурент за председател на партията. „Преди много години, когато ДПС се бореше да защитава правата на малцинствата, Доган каза: „Това са ни тухлите, с тях ще градим". Години по-късно той посочи човека, който ще бъде оперативен ръководител като феномен", каза Андай.

Делян Пеевски е понесъл дарите на „Магнитски", но сега вече е минал в атака. „ДПС поемат тази топка и играят в своето поле, с готовност за контраатака. Делян Пеевски реално е с визията на вестоносец на Вашингтон и Брюксел в Сарая, но в същото време е и отличникът на тази евроатлантическа общност в управлението на държавата. „Магнитски" стана много актуален в България и в същото време донесе негативи в общественото възприятие. В момента сред обществото върви, че този списък не е онзи списък. Щом Делян Пеевски е нежелан от американците, защо в момента играе такава ключова роля в държавата?", запита Андай.

Според него бъдещото управление на България поставя партия ГЕРБ на първо място, а ДПС - на второ, и евентуален политически проект на настоящия президент Румен Радев - на трето място. „Това е при парламентарни избори. Възможно е през март догодина при очакваната ротация на кабинета ГЕРБ и ДПС да играят основна роля, а ПП-ДБ да влязат в ролята на ДПС, т.е. да са на трето място", каза журналистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.