• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Възраждане: Наложително е създаването на временна ПК, която да разследва дейността на групата около Делян Пеевски

Възраждане: Наложително е създаването на временна ПК, която да разследва дейността на групата около Делян Пеевски

/КРОСС/ За пореден път през последните месеци на управление на престъпната коалиция, страната бе разтърсена с новина за поредното знаково убийство. Не за първи път лице от криминалните среди е разстреляно показно, и връщането на държавата ни в 90-те години, когато поръчковите убийства бяха редовно явление, сякаш вече не трогва никого.

Но един ярък факт бе сякаш прикрит и се правят опити да бъде заметен - а именно данните за схемите в съдебната система, в които очевидно е бил част убитият Мартин Божинов: Първо, от дълго време той е оказвал влияние с корупция или заплашване (а понякога и двете) на магистрати в правоохранителните органи с цел както да не бъде обвиняван, така и за да придобие имотни облаги; и второ, убитият с прякор „нотариуса" се е афиширал навсякъде като близък с Делян Пеевски. Същият Делян Пеевски, който от 2021г. насам е санкциониран от САЩ по глобалния закон „Магнитски" (Указ 13818 на финансовото министерство), вкл. и със забрана да влиза в САЩ, и то забележете, за това, че според тях регулярно е участвал в значителна корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи. Използвал е лица за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване, за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. Давани са подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация, която да бъде предавана на Пеевски. Тези, които са приемали предложението са били назначавани на "влиятелни длъжности" и са получавали "месечен подкуп", казаха САЩ през лятото на 2021г. (по информация на „Дойче веле").

Да ви звучи познато - корупция в съда, натиск върху магистрати и влияние с политическа власт? Това е почеркът, залегнал в дейността на почти всеки ярък представител на криминалния свят, а и на голяма част на тези от тях, намерили смъртта си след поредния поръчков куршум. И такива случаи на убийства зачестиха, откакто на власт е коалицията между ГЕРБ, ППДБ и ДПС. Да си припомним, че само преди няколко месеца покойния Алексей Петров бе покушен по същия начин, а той бе сочен именно като „архитекта" на това правителство, което се ръководи от Делян Пеевски. Очевидно някой постепенно си разчиства пътя. Някой, който вече няма нужда от този или онзи верен слуга, с които да си пазарува обвинения или пък липса на такива, обвинителни актове или липса на такива, присъди или пък липса на такива. И този някой неизменно в последните десет години има съпричастие към случващото се разчистване на хора и сметки в организираната престъпност, на сметки и хора в разпределението на порциите на властта.

За да е гротеската пълна, с цел да отмести вниманието от себе си, именно Делян Пеевски предлага да се създаде временна парламентарна комисия, която да разследва дейността на Мартин Божанов и т.нар. „клуб на магистрати". „Съвестният гражданин Пеевски" даже е подал сигнал, подкрепен с материали, на своя добър приятел и верен служител - изпълняващия длъжността Главен прокурор Борислав Сарафов. А подчинените пък на Сарафов тъкмо щели да внесат обвинение срещу Божанов, който иначе е споменат в 25 преписки и досъдебни производства, но сега някой взел, че ненадейно изпълнил наказанието. Очакваме, както е тръгнало, утре лицето, незабелязано за прокуратурата - Пеевски, да вземе решение за вдигане на санкциите срещу него самия по закона Магнитски. Тъй като въпреки досегашните му опити чрез ревностна защита на евроатлантическите ценности, американците изглеждат непреклонни. Защото дори и те знаят до какво води отглеждането на корупцията и преяждането с власт. Но знаят и как чрез санкции да държат едно лице в зависимост, за да изпълнява безропотно то поръчките на ПосолствоТо и на ПосолстваТа.

И запомнете - разстоянието от тайния „клуб на магистрати", както е било известно това свърталище на подкупните и корумпирани лица в столицата, до публичния „клуб на покойниците", отишли си преждевременно в продължаваща у нас мафиотска война, хич не е дълъг. В последните години и особено месеци в България обикновено често ни го демонстрират, когато една престъпна групировка реши да смени друга на кормилото на държавната власт и почне да разчиства пречките за това. На нас от Възраждане ни писна да наблюдаваме тези криминални войни за власт и да живеем в това безвремие и затова ще направим всичко възможно да прекратим този процес, да раздадем справедливост и възмездие и да пратим всички престъпници, където им е мястото.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.