• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Йордан Цонев: Не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски

Йордан Цонев: Не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски

/КРОСС/ „Кирил Петков започна работата си като служебен министър с внушението, че Пеевски е в разследвания, че имало големи кредити, които бил взел Пеевски. На нашите въпроси, които аз зададох към Кирил Петков и колегите в залата, писмените отговори бяха, че няма такива данни."

Това каза в интервю за предаването „Здравей, България" на Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.Голямата беда ни е това - лъжите. Първо, лъжите за Пеевски. ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението за корупция е обвинение в престъпление. Всеки има право да се защити в съда, всяко обвинение се доказва в съда. Ние не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски, ние от ДПС твърдим, че Пеевски не е нарушил законите. Ние твърдим, че вече имаме преки и косвени доказателства, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев от неговия кръг и от него в отговор на разкритията, които той правеше за тях и ще го докажем. Това, което го казвам във вашето студио, Илхан Кючук го каза в Европейския парламент със същите думи", заяви Йордан Цонев.
Имаше разговори с дуото Кирил Петков - Асен Василев, но те са били само в парламента в качеството ми на председател на икономическата комисия. Говорихме за политиките и за бюджета. Смятам, че тази модна тенденция да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика. Хората ни пращат в парламента не за да се обичаме и да се харесваме, а за да водим диалог. Диалог, който не се състоя в два парламента. Конкретният разговор, споменат от Кирил Петков в ефира на Нова телевизия, не е воден с мен. Знаете, че в този парламент - всеки разказа какво ли не. Факт е, че ДПС в мое лице и в лицето на колегата Чобанов направихме възможно приемането на бюджета, актуализацията, и Асен Василев не го отрече това. Не е вярно, че бюджетът е приет както е предложен, той е коренно променен. По отношение на политиките, ние имаме сходни неща. Дори, мисля че като го изпратих, му казах - нещата, които говорите като политики, ги има в нашата програма от 2017 г. И той каза - пратете ми я да видя, много ми е любопитно, и аз му казах, че я има на сайта на ДПС. Това е разговор пред цялата комисия", допълни зам.-председателят на ДПС.

Видяхме, че в бюджета ще има повече приходи вследствие на инфлацията. Променихме си първоначалното становище и помогнахме този бюджет да бъде коригиран. Това беше признато от министър Асен Василев, подчерта Йордан Цонев.

„Не може два парламента да губим времето на хората с предварително начертани линии. Видяхме най-грозното лице на партийната демокрация. Изпокараха се за пари, за власт, за постове", коментира Цонев.

На въпрос дали искат да управляват с ГЕРБ и какво си представят, Йордан Цонев отговори: „Представяме си диалог между политическите партии. Как правят реформаторско мнозинство, как правят правителство и как не слагат разделителни линии. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат 121 депутати, според социологическите резултати."

„За новия медиен продукт да поговорим. Сега ни се представя един медиен продукт, който ни се предлага вече години наред - от 2004 г. Кръгът Прокопиев-Кръстев - Иван Кръстев е идеологът, Иво Прокопиев е логистиката, медийно, пари и т.н. Първо, ДСБ, после промотираха и създадоха Бойко Борисов и ГЕРБ, след това Синята коалиция, ДБ. Българите, като гласуват за тези двама млади, прекрасни хора, които се опитват малко да послъгват, трябва да знаят, че пак избират същото задкулисие. Същото, което беше и при ГЕРБ, и при Реформаторския блок. Хората трябва да го видят и да знаят какво ще дойде", каза Йордан Цонев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калоян

Делян Пеевски = Иво Прокопиев!

24.09.2021 14:01:13

Анонимен

Цонев да не отклонява вниманието с Пеевски ами като българин и зам.-председател на ДПС да каже защо неговата партия не отправи поздравления за националния празник на България „Деня на независимостта”.

23.09.2021 13:07:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.