• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Делян Пеевски: Ще бъде огромна грешка, ако ротацията не се случи

Делян Пеевски: Ще бъде огромна грешка, ако ротацията не се случи

/КРОСС/ "Ще бъде огромна грешка, ако ротацията не се случи. Трябва да има правителство. Аз съм оптимист. Държавата е стабилна в момента". Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

На въпрос дали трябва земеделският министър да подаде оставка на фона на протестите, Пеевски настоя, че първо премиерът Денков и вицепремиерът Габриел следва да представят оценките си за министрите и тогава да се види кой ще бъде подкрепен.

За критиките на президента Румен Радев, че министрите са само "пешки", Пеевски подчерта, че "пешки е редил само държавният глава досега в продължение на две години". И допълни, че в момента с юристи се дискутира президентското вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Пеевски посочи, че очаква на днешното заседание на Правната комисия да бъдат преодолени някои от точките, а други - не. "Нека изчистим текстовете, ако има нещо разумно - ще го чуем", добави Пеевски.

На въпрос, свързан със законопроект, предложен от ПП-ДБ във връзка с изменения в Закона за електронните съобщения и възможността да бъдат блокирани интернет адреси, Пеевски каза, че трябва много внимателно да се борави с подобни предложения.

Пеевски говори и за изслушването във Висшия съдебен съвет и данните за заплахи към висши магистрати, като посочи, че има създадена парламентарна комисия и се надява цялата истина да излезе наяве.

"Колеги, дайте да не истеризираме. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите", призова той по повод пристигането на самолета с бежанци у нас вчера. В началото на пленарното заседание с декларации по темата излязоха от парламентарните групи на "Има такъв народ" и "БСП за България".

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.