• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Атанас Пеканов: Виждаме резултатите от едни недомислени реформи

Атанас Пеканов: Виждаме резултатите от едни недомислени реформи

/КРОСС/ Виждаме резултатите от едни недомислени реформи. В бързината по някакъв начин да ударят свои опоненти, някои от партиите не помислиха два хода напред и сега се намираме в една много трудна ситуация. Това каза бившият вицепремиер Атанас Пеканов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

„Чест прави на г-н Главчев, че се нае да поеме тази отговорност, но няма да му е лесно да намери екип", смята той.

Единственото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост е направено през 2022 г., посочи той. „Въпреки че беше обещано и от премиера Денков, и от финансовия министър Василев. Когато залагаме лъжливи обещания, не трябва да се учудваме, че хората са разочаровани", коментира Пеканов.

Той изрази притеснението си, че сроковете за изпълнение на заложените в Плана проекти става все по-кратък. „Крайният срок е 30 юни 2026 г. Просто няма време. Ние сме получили едно плащане, трябва да получим осем или девет", обясни той.

За бюджета за 2024 г. и работата на Асен Василев той коментира: „Със сигурност са използвани - къде позволени, къде непозволени, всички възможни бюджетарски трикове. Не казвам, че те са неправомерни или незаконни. Има начини да използваш пари от различни сектори на икономиката, които може би са легални, но невинаги са правилни дългосрочно".

Според него влизането ни в еврозоната от януари 2025 г. е постижимо.

Той призна, че във вчерашния ден е получил номинации от някои от структурите на БСП. „Имаме трудни взаимоотношения меко казано с г-жа Нинова, така че тя едва ли ще сметне това за добре. Смятам, че тя не прие правилния подход, като изключи различните виждания от партията и остави само нейното виждане, което е консервативно виждане за модерното ляво и много трудно се покрива с модерните прогресивни ценности. Текущият състав на делегацията на БСП всъщност е много добро представителство на различните течения и това не беше грешният подход", заяви Атанас Пеканов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.