• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Пеканов: 8 млрд. лв. частни инвестиции ще бъдат стимулирани чрез Плана за възстановяване

Пеканов: 8 млрд. лв. частни инвестиции ще бъдат стимулирани чрез Плана за възстановяване

/КРОСС/ С обновената версия на Плана за възстановяване и устойчивост ще бъдат стимулирани 8 милиарда лева частни инвестиции. Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът Атанас Пеканов. По думите му остават проблемни области като енергетиката.

Депутати неколкократно поставиха въпроса за бъдещето на въглищната индустрия в Маришкия басейн, но Пеканов заяви, че това не е решение, което може да вземе служебен кабинет.

В същото време в сферата на енергетиката са добавени нови проекти и три реформи, обяви вицепремиерът:

"Това са например трите нови реформи - за стимулиране производството на електроенергия от ВЕИ, либерализация на пазара за електроенергия на дребно, както и важна реформа за създаването на комисия за енергиен преход. Една комисия, която ясно да ни даде сценариите пред българската енергетика за пътна карта за климатична неутралност - именно, за да можем да взимаме решенията, които са важни пред нас и да знаем рисковете, които могат да произтичат от тях".

От Брюксел индикациите са, че е важно планът да е добър, а не да бъде предаден бързо, допълни Пеканов, макар и да призна, че има риск от забавяне на получаване на средствата.

Парите за България обаче не са застрашени, гарантира за пореден път вицепремиерът.

От Брюксел страната ни може да разчита на 12,6 млрд. лев

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Вестник Дума:

ИТН вече официално е враг на служебния кабинет. И се постави в отбора на ГЕРБ и ДПС, защото всички разбраха, че служебните министри не играят по техните правила. Оттук нататък новият кабинет, ако има такъв, с мандата на Станислав Трифонов и партията му винаги ще носи съмнението за кабинет на задкулисието. И слепите май прогледнаха кой стои зад него, а следващите предсрочни избори ще са дюшеш за Борисов и Доган.

30.07.2021 00:18:06

познат

Що ли си губиш времето с тия неандерталци в кочината, г-н Пеканов? Все още е рано за такива като теб в нея...Връщай си се във Виена, да ти е мирна главата!

29.07.2021 23:17:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.