• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Подсъдимият за побоя над Пендиков не се яви в съда, защото е болен

Подсъдимият за побоя над Пендиков не се яви в съда, защото е болен

/КРОСС/ Христиан Пендиков се яви на поредното заседание по делото за нанесения му побой в Охрид, съобщава БНТ.

Подсъдимият Илия Спасески обаче е болен.

Адвокатът на обвиняемия представи болничен лист за 15-дневно лечение и заяви, че клиентът му си е вкъщи. Болничният е от 11 юли с диагноза тромбофлебит.

Защитата на Спасески поиска да му бъде вдигната забраната да напуска страната, за да може подсъдимият да се лекува извън Северна Македония. Съдът обаче отказа.

Адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски, отбеляза, че който се чувства невинен, би следвало да се явява пред съда, за да може най-бързо да се докаже неговата невинност.

Адвокатът на подсъдимия Илия Спасески демонстративно напусна залата

Припомняме, Християн Пендиков беше секретар на сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид. Той стана жертва на побой в македонския град на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. Пендиков беше приет във ВМА, където беше опериран заради счупена челюст.

На 10 май Християн Пендиков стана български гражданин след церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

На предишни две заседания по делото Пендиков не се яви заради влошеното му здравословно състояние. Третото заседание отново беше отложено - този път след като адвокатът на подсъдимия Спасески демонстративно напусна залата, тъй като съдът в РСМ не уважи негово искане.

Преди побоя имаше стрелба срещу българския клуб в Охрид, за която и до днес няма задържани и издирвани от органите на реда. Преди два месеца властите в Скопие приеха закон, с който закриха всички български сдружения в страната, а срещу техните ръководители повдигнати обвинения.

Преди месеци властите в Скопие приеха закон, с който закриха всички български сдружения в страната, а срещу техните ръководители повдигнати обвинения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.