• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министърът на отбраната награди футболната легенда Димитър Пенев

Министърът на отбраната награди футболната легенда Димитър Пенев

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 13 юли, футболната легенда Димитър Пенев. Отличието се връчва за дългогодишна активна дейност в ЦСКА, висок професионализъм като селекционер на националния отбор по футбол, принос към сигурността и отбраната на страната и във връзка с честването на 75-годишния му юбилей. Димитър Пенев получи 7,62 мм карабина и грамота.

„Димитър Пенев е точно от това поколение български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, заради която хората отиваха на стадионите", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни славната 1994 г. и пожела на легендарния български треньор още дълго време да бъде част от футболната общественост.

„ЦСКА беше клуб на Българската армия и именно като такъв той постигна забележителни резултати не само на българско, но и на европейско и световно ниво, и то при поколението на г-н Пенев. И като Министерство на отбраната не можем да не изразим нашата признателност към него като човек, който караше цялата армия да се гордее с играта на ЦСКА, подчерта министър Каракачанов.
Димитър Пенев благодари за отличието и пожела още много поводи за радост. На церемонията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министър Анатолий Величков, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

От името на министъра на младежта и спорта Димитър Пенев получи плакет и поздравителен адрес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

П Р И З И В към ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ на НФСБ

П Р И З И В към ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ на НФСБ, ВМРО и АТАКА 13.07.2020 След извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. и влизането на НФСБ, ВМРО и АТАКА в кабинета „Борисов 3“, тези три формации, самонарекли се Обединени патриоти, измамиха избирателите си, подвеждайки ги с обещанието, че няма да се коалират с партии на олигархията. Лидерите на тези три партии гръмко обещаваха, че ще направят минималната пенсия 300 лева, ще въведат задължителна военна служба и ще изпратят полицай във всяко селище. Нищо от това не бе изпълнено! При това министрите на икономиката и екологията, които са от квотата на тези партии, защитаваха и продължават да защитават политики и да изповядват ценности, напълно чужди на техните избиратели. Три години след управлението на коалицията „ГЕРБ-ОП“, лидерите на ОП се откроиха като най-антисоциалните политици, открито заели страната на едрия капитал. Забравяйки, че за ОП са гласували предимно бедните и ощетените от криминалния преход, съградили съвременна България, а днес тънещи в мизерия и нищета, НФСБ настояваше да отпадне добавката „Клас прослужено време“. Без да държат сметка за трагичното състояние на българските инвалиди, ОП предлагаха ревизия на работата на ТЕЛК и орязване на паричните добавки за инвалидност по антихуманна схема, грубо погазваща човешките права. Това не е случайно, защото в 43-то Народно събрание НФСБ бе ярък защитник на порочната реформа в здравеопазването, обявявайки здравния министър Москов за най-добрия министър в кабинета „Борисов 2“. В разгара на скандала около морския сарай на Доган, НФСБ, ВМРО и АТАКА запазиха странна дистанция, което е напълно обяснимо. В Народното събрание те влязоха в неофициална коалиция с Движението за права и свободи, което по същество е третият коалиционен партньор на властта. Възмутително е, че нито един от тримата т.нар. патриоти не осъди полицейското насилие срещу протестиращите в София. Още по-срамно е, че вицепремиерът на силовите ведомства Каракачанов е отговорен за тези брутални действия срещу младите хора на България. Оставайки верен на автентичната програма на Патриотичния фронт /2014/, в която са заложени истинският патриотизъм и социалната солидарност, призовавам членовете на НФСБ, ВМРО и АТАКА масово да се включат в протестите срещу правителството „Борисов 3“ до неговата оставка. Вие бяхте измамени от своите лидери през 2014-а и 2017-а! Не позволявайте да ви излъжат за трети път. Излезте по улиците и площадите на България заедно със своя народ! ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ Председател на „Българската пролет“

13.07.2020 15:38:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.