• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Димитър Найденов: Обезщетенията при пенсиониране трябва да останат, но да има разумна граница

Димитър Найденов: Обезщетенията при пенсиониране трябва да останат, но да има разумна граница
Според него кабинетът "Денков-Габриел" постига добри резултати

/КРОСС/ Народни представители от ПП-ДБ предлагат да се сложи таван на обезщетенията при пенсиониране заради изкривявания при досегашното относително неограничено положение, най-вече в държавните предприятия.

В ефира на предаването „Пресечна точка" по NOVA, народният представител от ПП-ДБ Димитър Найденов уточни, че обезщетенията при пенсиониране трябва да останат, но да има разумна граница, която да не може да се надскача. Той даде пример с държавното предприятие РВД, където има случаи на много високи суми, изплащани при пенсиониране.

„Предложението, което ние сме внесели, е за 12 заплати, което е двойно повече от описаното в Кодекса на труда, където са шест. Ако няма никаква горна граница, сумите може да бъдат много високи", каза той.

По отношение на трусовете в управлението и поставения ултиматум от Бойко Борисов той заяви, че би призовал и двете страни да успокоят тона. „Разумът трябва да надделее. Когато предварително сключени договорки имат нужда от корекции, мястото за това не е пред камери, а на масата за преговори. Самата „сглобка" беше трудно постигната. Правителството „Денков-Габриел" постига добри резултати", добави той.

По думите му големите национални теми пред страната са Шенген, съдебна реформа и влизането в еврозоната, а в името на тези три национални цели трябва да се търси и намира консенсус.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.