• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кандидат кметът на „Възраждане“ Радослав Червенков: Трябва да развием транспортните връзки, за да съживим целия Югозападен регион

Кандидат кметът на „Възраждане“ Радослав Червенков: Трябва да развием транспортните връзки, за да съживим целия Югозападен регион

/КРОСС/ „Изключително важно за Югозападен регион е ние, като представители на тази част от страната, да говорим транспортните коридори, те са възможност за нас, за бъдещо развитие. Транспортен коридор №8 е именно връзката Бургас-Дурас, която може да даде перспективи за развитие Перник-Радомир-Земен и Кюстендил. Реалният кръстопът и логистичен, индустриален център за нашия регион е именно Перник. Тук имаме изграден товаро-разтоварен терминал - гара Разпределителна и за да развиваме Перник, трябва да развием транспортните си връзки. Перник е именно реалния кръстопът на Балкаския полуостров, през който минават всички транспортни връзки от Гърция на север и от изток на запад към РСМ, Албания и Сърбия.", каза кандидат кметът от „Възраждане" Радослав Червенков в предизборен диспут с представители на останалите области в БНТ.

Според него, най-належащият проблем за разрешаване в Перник е проблема с доходите на гражданите и ежедневната трудова миграция на работещи към София. Близо 20 000 перничани пътуват всеки ден. Това всъщност е и един скрит демографски проблем, тоест ако столицата я нямаше в такава близост до Перник на практика града нямаше да е 90 000, сигурно щеше да е под 60 000. Това може да се промени чрез целенасочена политика в търсене на инвеститори в нашия град, в развиване на индустриалната среда, развиване на образованието, така че да дадем смисъл на младите хора да останат в Перник.", каза още той.
Радослав Червенков смята, че община Перник има много сериозни традиции в индустрията.

„Всъщност така е възникнал нашият град. Първо около минната индустрия, след това около преработващата промишленост, и там трябва да се търси възстановяване на точно тези сектори. Ние не можем да разчитаме чак толкова много на туризъм, както примерно в Кюстендил да речем. Нашите дадености са в индустрията. Перник трябва да има силна индустрия.", допълни Червенков.

За да се постигне това, трябва да се тръгне от образованието. Червенков смята, че ако няма достатъчно подготвени кадри за тази индустрия, няма как тя да се развива.

„Когато дойде един предприемач и иска да развива някакъв бизнес, да речем в сферата на металообработването. Той трябва да има подготвени кадри, които да почнат утре да работят с роботи, с цифрово програмни машии. Всичко това децата трябва да го научат в училище, за да могат след това да се превърнат в квалифицирани работници - образованието на децата ни е най-голямата ни инвестиция, след това идват и инвестициите в индустриални зони, логистични паркове и така нататък.", каза кандидат кметът от „Възраждане".

Той сподели по време на диспута, че има идея, която ще реализира, ако гражданите на Перник му гласуват доверие - развиването на Професионалната техническа гимназия, която в момента е затворена.

„Тази гимназия е изключително важна за бизнеса, това е нещо, което е от ключово значение, говорейки нали за професионалните гимназии. Иначе що се отнася до строителния техникум, поздравления за директора, той си е направил проект, с който да развие професионален център. Така че това е пътят, това е начина, по който може да се прави връзката между бизнеса и между образованието. Училищата в периферията на нашия град са тотално занемарени. Местната власт може да се ограничи и да не развива грандомански проекти, от които няма никакъв смисъл. Да речем сега се строи един младежки център в централна градска част. Аз мисля, че всяко училище трябва да бъде младежки център, не е необходимо една сграда. Имаме чудесни училища в целия град, които трябва да бъдат младежки център. Трябва да задържим максимално дълго децата в учебните заведения. Това е пътят.", коментира Радослав Червенков.

Той ще се бори за прозрачно управление на града и за по-балансирано развитие на градската среда, за да даде смисъл на младите хора да останат в Перник.

„Възраждане" е с N42 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.