• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8008
  •  GBP / BGN 2.2862
  •  CHF / BGN 1.9796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно

Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно

/КРОСС/ Поредна авария остави стотици семейства в Перник без парно - за това сигнализираха зрители на bTV.

Квартал „Изток“ е един от засегнатите райони от две поредни аварии в ТЕЦ „Република“. Заради нарушено топлоподаване вече повече от две седмици хората се сблъскват с проблеми с парното и топлата вода.

Според граждани проблемите не са инцидентни, а по-скоро хронични. Те разказват, че за пореден път радиаторите им са студени. На 27 януари топлоподаването във всички жилищни и обществени сгради е било нарушено.

Снощи от „Топлофикация“ съобщиха, че топлоподаването е окончателно възстановено.

Ивайло Евтимов живее в квартал „Изток“ и посочва, че от началото на отоплителния сезон редовно радиаторите са хладни. За мен не е нормално, при положение, че всяко лято се прави профилактика и се правят ремонти, отбелязва той. Мъжът се опитва да подава сигнали, но често не успява да се свърже с когото трябва, а на два пъти получава отговор, че да се оправи аварията отнема време.

Зам.-кметът на Перник – Стефан Кръстев, отбелязва, че има десетки получени сигнали на дежурния телефон в община Перник през последните дни.

ТЕЦ „Република“ е обект с комплексно разрешително, дружеството е частно и неговата дейност се контролира от РИОСВ, МОСВ и КЕВР. На община Перник не са вменени контролни функции спрямо дружеството, отбеляза той.

Миналата година по наш сигнал до КЕВР беше извършена проверка и при установени нарушения бяха дадени задължителни предписания на „Топлофикация“ да приспадне от сметките на абонатите, припомни Стефан Кръстев.

Чавдар Стойнев, зам.-директор на „Топлофикация“, обясни, че аварията е била свързана с основния топлоизточник.  Веднага пуснахме резервен, но през това време температурата намаля. В момента всичко е възстановено и „Топлофикация“ работи в нормален режим, заяви той. По думите му ще бъдат разгледани механизми за компенсиране на клиентите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.