• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Румен Петков: Водната връзка София-Перник ще оскъпи водата в общината

Румен Петков: Водната връзка София-Перник ще оскъпи водата в общината

/КРОСС/ В резултат на вътрешно и външнополитически събития и скандали през последните седмици, проблемът на Перник и водоснабдяването там остана на заден план, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че изграждането на водната връзка София-Перник, за която вече са похарчени 27 милиона, няма да реши въпроса с водоснабдяването на общината и тя ще остане на режим. Важно е, добави той, да се направи експертна оценка на цената на водата, която ще стига до Перник по новото трасе, а тя ще включва всички такси на „Софийска вода", включително преносните.
„По оценка на ПП АБВ, перничани не са наясно с ценообразуването и изненадата, която ги очаква. Затова сме възложили на нашите общински съветници в Перник, по силата на правомощията им, да изискат от ВиК-Перник и от градоначалника оценка и да информират пернишката общественост за цената на водата. Защото това, което се прави, голяма част от жителите на Перник няма да могат да го понесат в чисто финансов план".
Петков припомни позицията и настояването на ПП АБВ за доизграждането на язовир „Раянци" край Земен, като трайно решение, което да обезпечи питейна вода за общините Перник, Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци. съоръжението е проектирано през 80-те години на миналия век като основен водоизточник за задоволяване нуждите на питейно-промишленото водоснабдяване и би осигурявало водоснабдяване на 28 населени места и то с едни от най-чистите води в България - тези на р. Ерма и р. Треклянска. Строителните работи са започнали и до 1992 година, когато са прекратени поради липса на пари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АБВГДЕЖ и т.н. нагаждачи като Румбата

Запалката е един от призьорите за титлата РЕНЕГАТ №1 в РБ.

06.03.2020 00:07:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.