• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Кремъл: Путин ще реши какви санкции да наложи на Вашингтон

 Кремъл: Путин ще реши какви санкции да наложи на Вашингтон

/КРОСС/ Москва и Вашингтон не споделят общо виждане за създаване на взаимноизгодни връзки, и руският президент Владимир Путин ще реши какви контрамерки да приложи срещу Съединените щати. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде БТА.

Изявлението беше направено ден след като САЩ наложиха широк кръг санкции на Русия, включително ограничения за пазара на суверенни облигации.

Песков изтъкна пред журналисти, че Путин многократно е казвал, че Русия е готова да си сътрудничи със САЩ, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи с Москва. Песков не каза дали ответните санкции ще бъдат оповестени.

Президентът Путин говори за необходимостта от нормализиране на отношенията и от деескалация. Той последователно говори за това, посочи говорителят на Кремъл. "Затова е положително, че гледните точки на Байдън и Путин съвпадат", изтъкна Песков, визирайки изразеното ден по-рано от президента на САЩ желание за деескалация.

Очаквано, Кремъл осъди като "неприемливи" американските санкции, обявени вчера. Според Песков вече има по-малко нарушения на прекратяването на огъня в Източна Украйна, където подкрепени от Русия сепаратисти са изправени срещу украинските сили от 2014 г. насам.

Той обаче каза, че още няма основания за пълно отпускане, и даде знак, че Русия, струпала войски близо до границата с Украйна, ще продължи да следи отблизо ситуацията.

Освен това Песков изтъкна, че би било много важно за Москва, ако френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел използват влиянието си по време на видеоконферентен разговор с украинския президент Володимир Зеленски днес, за да му обяснят, че Украйна трябва да прекрати всички провокации на фронта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Четете какво е предсказала баба ни Ванга, това е божествена, или космическа информация. В тези предсказания тя е повтаряла, че Русия ще спаси света, не Америка. И се чудя на изобилието на тъпи глави, не само в средата на необразованите, голяма част в средата на интелигенцията. Има само един отговор, това е продажността или сляпата злоба. Не е нужно да си член на партия,или да си сменил няколко за да вникнеш в простите истини. Много неща е предсказала и Севрюкова, които са сега пред очите ни, какво трябва за да се пробудим??

16.04.2021 18:30:26

Анонимен

Дядя Путин ,давай на 10- 50! смело давай!уручку!!! на успех- на дорогу!!!

16.04.2021 16:45:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.