• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Песков: Налагането на санкции няма да помогне за срещата на Путин и Байдън

Песков: Налагането на санкции няма да помогне за срещата на Путин и Байдън

/КРОСС/ Москва ще отговори на санкциите на Вашингтон на принципа на реципрочност, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„Осъждаме всякакви санкции и ги считаме за незаконни. Във всеки случай принципът на реципрочност по този въпрос е в сила, за да можем най-добре да гарантираме нашите интереси", каза той.

Песков смята, че съобщенията в американските медии за нови санкции срещу Москва вероятно са „изтичане" на информация, като добави, че „няма дим без огън". „Засега няма да коментираме вестникарски новини. Ще изчакаме да бъдат обявени конкретни решения на официален Вашингтон. Разбира се, не бихме искали нашите отношения да се развиват по ленинската формула - „една крачка напред - две назад", заяви Песков.

Песков каза още, че вероятните нови санкции на САЩ няма да улеснят срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън. „Със сигурност, обсъжданите, вероятни санкции по никакъв начин няма да допринесат за такава среща", заяви говорителят на Кремъл. „А дали те ще попречат или не, това ще реши президентът на Русия".

През следващите няколко седмици няма да е възможно да се уреди двустранна среща, добави той. „Двустранна среща, разбира се, няма да може да бъде организирана толкова бързо. Този въпрос все още е в процес на анализ", каза Песков. Той добави, че най-вероятно „говорим за климатична среща на върха, насрочена за следващата седмица".

Путин и Байдън проведоха втори телефонен разговор по инициатива на Вашингтон, откакто новият американски лидер встъпи в длъжност. Според Кремъл лидерите са обсъдили задълбочено състоянието на двустранните отношения и редица международни въпроси. Белият дом информира, че Байдън е предложил на Путин да проведат лична среща „в трета държава". По-късно американската страна заяви, че САЩ, поради плановете за провеждане на срещата на върха, не променят позицията си за оказване на натиск върху Руската федерация.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза, че Байдън е предложил среща на върха през следващите седмици.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.