• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Бучковски: Ако ИТН не бяха излезли от правителството, тази седмица Петков щеше да поиска вдигане на ветото за РСМ

Бучковски: Ако ИТН не бяха излезли от правителството, тази седмица Петков щеше да поиска вдигане на ветото за РСМ

/КРОСС/ Ако не се беше случило излизането от българското правителство на „Има такъв народ” се очакваше през тази седмица да има предложение от страна на българския премиер Кирил Петков пред депутатите в българския парламент за разрешаване на въпроса със Северна Македония.

Петков да поиска мандат, евентуално около предложението на Макрон, ако има възможност за договор в последния момент това да се случи в Париж. Имаше инициативи – Макрон, Шолц.

Румен Радев сега прехвърля топката към европейците, те да дадат гаранции.

В онази фаза, когато се подготвяше евентуално решение, според мен колкото бяхме близо, толкова бяхме и далеч от решение, но мисля, че Петков беше подготвен да излезе с компромисното предложение и да потърси подкрепа в парламента.”, каза в интервю за македонската телевизия Телма Владо Бучковски, бивш премиер на Република Северна Македония и представител на правителството на Зоран Заев в преговорите с България.

Според Бучковски, ако въпросът за вдигане на ветото за преговорите на Република Северна Македония с ЕС стигне до българския парламент, той ще получи подкрепата на част от депутатите от ГЕРБ и ДПС, „но това са други изчисления, които ще направят следващата седмица”.

„Мисля, че Кирил Петков ще има мнозинство, но няма много време до срещата на върха на ЕС. Времето също не е съюзник за него, а у нас изглежда вече има умора от това очакване“, каза Бучковски относно възможността да се премахне българското вето върху европейската интеграция на Македония, съобщи  Труд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не се морете - изпълнявайте договора, гарантирайте правата на българите в РСМ, следвайте европейските, а не - комвинтерновските и титовите правила!

15.06.2022 18:04:15

Анонимен

Нещата се изясняват - никое предателство не остава скрито!

15.06.2022 18:02:12

Анонимен

Всъщност Бучковски хвърля светлина ,какво предателство на българските интереси ни подготвят партийте на Кирчо, Атанас Атанасов и Христо Иванов , ГЕРБ и ДПС.

15.06.2022 12:34:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.