• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Кирил Петков: Не съм оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за над 600 млн. лв.

Кирил Петков: Не съм оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за над 600 млн. лв.

/КРОСС/ Не мисля, че правителството ще падне. ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него, не работи за тях. Това каза снощи съпредседателят на ПП Кирил Петков в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

По думите му ГЕРБ в момента се отърсва от загубата. Той приветства заявките на Борисов, че двата приоритета на партията му са бюджетът и борбата с корупцията.

Практиката от миналото да се раздават средства за кметове на управляващите вече е в миналото, категоричен бе той. Средствата ще бъдат насочвани към най-належащите проекти.

„Асен Василев ще проведе разговори с всички партии и ще отговори на всичките им въпроси", увери Петков.

ДАНС са саботирали изборния процес и са направили така, че гласовете на 500 000 българи са били направени невалидни, твърди той. „Президентът подкрепя този председател на ДАНС и ако Борисов също го подкрепя, то възниква въпросът за синхрона между двамата. Ако не го подкрепя - нека да започнем още следващата седмица със законовите промени, които ще ни дадат възможност реформата в службите да започне. Изпълнителната власт и НС трябва да са двата органа на властта, които трябва да решават кой да бъде председател на ДАНС", призова Петков.

Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за нас 600 млн. лв.

„Министър-председателят трябва да реши дали министър Йоловски трябва да бъде сменен", каза Петков.

Той поясни, че не иска да има политически оставки.

По думите му, ако Ваня Григорова оспорва резултатите от изборите, вероятно разликата между двамата кандидат-кметове ще се увеличи.

Падане на дерогацията би означавало увеличение на цената на дизела и след три дни, посочи Петков. Данъчните постъпления от 100 млн. лв. също ще спрат. „Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността", заяви Петков.

„Трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни, че сме в рамките на европейските закони", така коментира той въпроса дали е нарушена дерогацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.