• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор

Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор

/КРОСС/ Мафията току-що загуби коалиционния си партньор, обяви Петков и добави:

"Благодаря за огромната сила на депутатите от ИТН и на Радостин Василев, който се бореше срещу мафията в спорта, въпреки, че нямаше КПКОНПИ да му помогне. Защото Слави Трифонов не искаше да се избере председател. България и нейната история винаги са зависили от смели хора и аз днес ги видях - лоялността им не е към бившия певец с неговите приятели, който каза, че няма нищо общо със завладяваната турска граница". Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на "Продължаваме промяната".

"Когато тръгнахме по площадите, обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрескъснато се опитвахме да стигнем до това обещание. Закони се бавеха - винаги от няколко човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел е тук - между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях". 

"Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН". подчерта той. И допълни: "Днес аз видях пред екрана едни наистина смели хора, котио знаят, че тяхната лоялност не е към закулисния певец с неговия 20-годишнии приятели. Стана ясно, че тяхната лоялност не е към бившия певец и неговия приятел Орлин Алексиев," заяви Петков.

"Радвам се, че в НС вече има свободни депутати, които могат да действат по съвест и в името на народа. Надявам се те да стават все повече - както в този парламент, така и във всички бъдещи. Държавата трябва да се управлява от законно избраните й представители. Не от диванчета и фотьолчета, от хора, които нямат смелостта да влязат в тази сграда и да положат клетва е причината е да сме в батака, в който сме. Не може да ни управляват сценаристи задкулисно или от бивши премиери в джипки. Или от почетни председатели в сараи." Това посочи от своя страна вицепремиерът Асен Василев. Мафията загуби възможността да си сформира правителство, категоричен беше той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нещата са много прости. Слави излъга електората като използва народния гняв срещу бандитското управление на страната и ограбването на народния труд, чрез фалша, че е застъпник за неволите в държавата. Зад това се криеха неговите амбиции за лично лидерство и обогатяване, които не бяха тайна за тези, които го познаваха отблизо. Сега всичко стана и публично.

14.06.2022 09:37:05

Анонимен

Много малка е вероятността за предсрочни парламентарни избори. На парламентарно представените партии им е ясно, че при нови избори Парламента ще бъде с променен състав и на сегашните депутати мястото в бъдещия не е гарантирано.

14.06.2022 09:21:09

Анонимен

Нищо ново. Малко да се обърка политическата далавера и в публичното пространство се размирисва. Взаимни обвинения „мутри” и „мафия”. Политически пиар с най-омразните за народа социални явления в България. Никакви притеснения кой казва истината и кой лъже. Некакъв страх от обвинения за клевета. Държавните органи, които трябва да констатират кой е мутра и кой мафиот си мълчат многозначително. Прокуратурата и тя не реагира.

13.06.2022 21:18:51

Анонимен

Пълен отврат от така наречената "политическа класа"! Сега си вадят само част от кирливите ризи. Ще има да гледаме и слушаме . . . докога, народе!!!

13.06.2022 20:24:12

Анонимен

Тоа пък. Що не ходи да се лекува. Страната е леш, той празнува. След десетина дни ще изпуши някой друг коалиционен партньор или народът ще ви насмете, че то вече не се търпи. Вие сериозно ли си мислите, ча като дадете на пенсионерите по 50 лева, ще им компенсирате загубите от ръста на цените на храни и енергия?

13.06.2022 20:00:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.