• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Иван Петков, БСП: „Протестните“ партии отхвърлиха предложението ни за мораториум, сега се опитват да го изкарат като тяхно

Иван Петков, БСП: „Протестните“ партии отхвърлиха предложението ни за мораториум, сега се опитват да го изкарат като тяхно

/КРОСС/ Неефективността от т.нар. от „Борисов ластик" на отваряне и затваряне, води до големи сътресения в икономиката
„Към момента приоритетите на БСП са да се формира кабинет, за да може да се направи истинска проверка на управлението на Борисов. В същото време искаме във възможно най-кратък срок това, което новите партии отхвърлиха, а именно мораториум върху назначенията, концесиите и действията на правителството в оставка в момента", заяви депутатът от левицата Иван Петков в ефира на радио „Фокус" и допълни, че въпреки че протестните партии отхвърлиха това, сега се опитват да го изкарат като тяхно предложение.

Личните приоритети за държавата на Иван Петков са следните: „Най-голямо внимание трябва да се обърне към съставянето на една стабилност, към това обществото да види сигурност в парламента и да могат да имат доверие в народните представители." Той припомни, че в годините назад и в момента Народното събрание е с много нисък рейтинг, а заседанието в петък може да бъде наречено "цирк". 
„Затова ние трябва да тръгнем с истински и конкретни политики, които Корнелия Нинова още в първия ден каза, че ще защитаваме." Той даде за пример внесения законопроект за безплатните детски градини и преизчисление на пенсиите.
По отношение на епидемиологичната обстановка в страната, Иван Петков заяви: „В Социалистическата партия има здравни експерти, които ще изкажат мнението си по отношение на здравната криза. Естествено видяхме и неадекватните действия на управляващите - първо закриха Националния оперативен щаб, а от вчера отново е действащ. Неефективността от т.нар. от „Борисов ластик" на отваряне и затваряне, води до големи сътресения в икономиката."
На финала той изрази надежда, че чрез европейските фондове ще бъде съживен туристическият сектор, който е един от най-засегнатите от пандемията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

19.04.2021 15:45:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.