• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Кабинетът „Петков” обсъжда казуса „Русия-Украйна” (На живо)

Кабинетът „Петков” обсъжда казуса „Русия-Украйна” (На живо)

/КРОСС/ Кабинетът „Петков” ще обсъди и одобри национална позиция около напрежението между НАТО и Русия.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за укрепване на системата за сигурност на България. Министерският съвет започна в 12:00 часа.

Премиерът Петков обяви, че ще бъде разгледан докладът на министъра на отбраната за напрежението НАТО-Руската федерация. Янев ще представи и част от заключенията, които са взети на Съвета по сигурността. Ще се реши коя част е секретна и коя може да бъде представена пред обществото. Тази, която може да бъде съобщена, ще бъде представена пред НС, обясни Петков.

„Искам да благодаря на министъра на отбраната, че предлага такъв детайлен и бърз доклад за българската позиция, която защитава изцяло националния ни интерес”, заяви Петков.

Той благодари и на министрите, които участваха на срещата с РС Македония.

„Постигнатият прогрес е осезаем. По съвсем различен и конструктивен тон се проведе от това, което е било в предишни години”, заяви Петков. „Вярвам, че това ще е първа крачка от един сравнително дълъг път, но с обозрими резултати”, допълни премиерът.

(На живо)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подкрепям коментара ви... много е точен! Русия ще реагира, ако Украйна осъществи агресивните си намерения.

26.01.2022 16:17:40

Анонимен

Няма казус Русия-Украйна. Краварите радуха въпроса и поддържат напрежението. Фактите говорят следното: руски войски в ДНР и ЛНР няма, Руска бойна техника не присъства и няма доказателства за пресичането на границата ( имайки предвид, че щатите следят всичко чрез спътници), натовски войски се концентрират ( колкото да дразнят) в бутиковите държави около Русия. Просто има център на русофобия, кредитиран от щатите и GB. Останалото е миманс. Щатите и британците знаят защо го правят. Въпросът е знаят ли останалите защо ги подкрепят ( на институционално ниво)

26.01.2022 14:43:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.