• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

/КРОСС/ Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион лева за клевета срещу Бойко Борисов заради твърденията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от договори за газови доставки през посредници. Това заяви адвокатът на Борисов Менко Менков на влизане в съдебната зала, преди съдът да даде ход на делото по тъжбата на Кирил Петков срещу Бойко Борисов.

Таксата, платена от Кирил Петков, по думите на Менков е 12 лв. Ако искът беше за 500 000 лв. би трябвало платената такса да е 20 000 лв. и делото да се гледа в Градския съд, а не в Районния, каза още Менков.

Пред съда Стоян Мадин, адвокат на Кирил Петков, заяви, че настоящият иск е частичен в размер на 10 000 лева от общ иск в размер на 500 000 лв.

"Предявяваме граждански иск за съвместно разглеждане. Престъплението, съгласно наказателно правната теория, е едно и това ни ръководи", аргументира се Стоян Мадин.

Менков нарече ПР ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лв. Адвокатът на Борисов настоява съдът да не приема частичния иск като част от общ.

"Вредите, които се претендират за съвестно разглеждане на частичния и общия иск, ще доведат неминуемо до отлагане на делото заради събиране на доказателства", посочи Менков.


"Съдът намира, че искането отговаря на изискванията на НПК. По аргументите съдът казва, че изрично трябва да се посочи престъплението, от което са причинени вредите. Съдът не намира, че са налице формални недостатъци на предявената гражданска претенция за заплащане на неимуществени вреди", каза съдия по делото.

Съдебният състав прие съвместно разглеждане на граждански иск за 10 000 лева от Кирил Петков срещу Бойко Борисов и конституира Кирил Петков като граждански ищец.

Съдът отложи делото за 9 януари с цел събиране на доказателства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.