• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кирил Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола

Кирил Петков: Засега няма да се вкарват санкции за газа и петрола

/КРОСС/ В срещата във Версай трябва да говорим в един глас. Трябва да излезем обединени. Подкрепяме изцяло Украйна в нейната борба за свобода, ще бъдат предложени засилени мерки, няма да се вкарват санкции за газа и петрола, дискутира се, няма решение", заяви в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков.

По думите му българската позиция е, че не може една чужда държава да нарушава закони и да бомбардира друга държава.

"Работим с Европейския съюз мерките да бъдат с максимално голяма сила, но не можем да си позволим да спрем вноса на петрол и на газ. Трябва да работим дългосрочно, за да диверсифицираме максимално много, смятам лично другата седмица да отида при гръцката ни връзка, за да видя реално докъде е прогресът. Аз продължавам да си комуникирам всяка седмица с гръцкия премиер, но другата седмица смятам лично да инспектирам. Докато нямаме истинска диверсификация сме много зависими и това трябва да е огромен приоритет на България", допълни Кирил Петков.

По думите му се обсъждат варианти, ако Русия спре доставките на газ за Европа.

"Има възможности този риск да се управлява, но това би отключило други рискове, свързани с намаляването на износа на електричество, което не е добре за европейския пазар. Предпочитаме да не се стига дотам", добави Кирил Петков.

Той поясни, че няма в този момент европейска държава, която ще изпраща войски където и да било в Украйна. Можем да подкрепяме Украйна единствено с хуманитарна помощ, с възможност за санкции и за мерки, но военен конфликт е абсолютно изключен, подчерта Кирил Петков.

По думите му големият страх на опозицията е, че въпреки всички кризи правителството работи целенасочено, за да достигне до хората, които са част от корупцията в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.