• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кирил Петков: Георги Господинов ни припомни, че времето принадлежи на онези, които са готови да се откъснат от миналото

Кирил Петков: Георги Господинов ни припомни, че времето принадлежи на онези, които са готови да се откъснат от миналото

/КРОСС/ 24 май е празникът, който безспорно носи най-много положителни емоции на всички българи, а този 24 май е още по-специален. Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Той честити днешния Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Петков пише още, че в навечерието на най-българския празник сме получили още един повод за гордост и то свързан именно със силата на думите - Георги Господинов и неговият роман "Времеубежище" бяха отличени с най-престижната световна награда за литература - "Букър":

"Искам да благодаря на Георги Господинов, че ни припомни, че времето принадлежи на онези, които са готови да се откъснат от миналото и да погледнат смело напред към бъдещето. Благодаря, че ни припомни, че България може и че "там, където има тъмнина, винаги дреме чудо", добавя Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Значи този продажен либерален простак ,иска да се откажем от нашето минало и история . Що във тези негови мисли виждам тезисите на дъртия теврорист Сорос . Който винаги е казвал колкото по малком държава ,толкова по добре . И друго трябвало да бъдем граждани на света ,демек не на своята държава а на света . Аз пък ще бъда гражданин на България и на моята родина и на никакъв техен свят ,свят на сатанисти и терористи .Свят основан на техните правила ,а не на закони .

25.05.2023 04:16:37

Анонимен

НА 24 МАЙ БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА СОРОС Днес за Св.св.Кирил и Методий се говори далеч по-малко, отколкото за наградения по препоръка на Сорос "роман" ( ако това е роман ) на соросоида Георги Господинов. Цялата сбирщина, самонарекла се полититически и всякакъв "елит", която не е прочела и ред от българските класици и не може да напише името си без правописни грешки, изпадна в еуфория от "великолепния роман" и честта, която Сорос оказа на България, присъждайки на автора "Оскара на литературата". Вдигна се типичната сорососка олелия - словоизлияния, благодарности, възхвали, хорове, химни, писъци, врясъци, прегръдки, целувки, постове във фб - която трябва да ни убеди, че това художествено и идейно безсилие, тази сляпа мрачна улица, е широкият друм, по който трябва да се засили българската култура. Сорос, който изхвърли от учебниците на младото българско поколение Паисий ( защото бил "световно неизвестен" ), Чинтулов, Каравелов, Друмев, Ботев, Вазов и стъпка цялата памет на българската нация - ни предлага в замяна световноизвестния Георги Господинов. Световноизвестният Георги Господинов днес пое по червен килим към сороския Олимп и своето вечно соросубежище на жив сороски класик. Президентът, министър-председателят, еднокнижникът Винету, бездипломникът Киро, Слави Трифонов ( Има Такъв Чалгар ), Златната Хазартна Топка Стоичков и прочие литературни капацитети възторжено му ръкопляскаха и му сториха поклон доземи." "Поклон не пред Георги Господинов. А пред Сорос - кукловодът, който разиграва марионетките. Демиургът, който кове гении на конвейер по свой образ и подобие. И нарежда кой каква награда да получи. За слугинажа си. Наградата на Георги Господинов била награда на България! Не, наградата на България тепърва предстои да бъде връчена - вкарване в братоубийствена война, пепелища и смърт. Както навсякъде, където стъпи Сорос. Днес беше празникът на Сорос, а не на българската книга. Ето защо всички политици бяха "усмихнати и единни" - по израза на нашия президент. Един въпрос към Румен Радев и останалите ценители на наградения шедьовър: Казвате, че романът на Господинов много ви харесва. Защо все пак първо не седнете да го прочетете?" https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-24-may-balgariya-chestva-soros/110715

25.05.2023 04:11:08

Анонимен

Бъдете сигурни, че не е прочел и думичка и до днес не знаел кой е Георги Господинов.

24.05.2023 21:49:30

Анонимен

Абсолютен идиот. Никой няма бъдеще без да помни, цени и извлича поуки от миналото. Да оставим настрана задължението ни да ценим подвизите и достиженията на предците ни. Не просто идиот, това е мегапросто Кире.

24.05.2023 17:56:51

Анонимен

Най-голямото българохулство изречено на този свещен за България празник. Заслужава си прозвището – тъпото.

24.05.2023 17:29:20

Анонимен

Този е най големият национален нихилист, който призовава да се откажем от Паисий и нашата история.

24.05.2023 17:24:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.