• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот

Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот

Той призова и директорът на Българската консолидационна компания също да си подаде оставката

/КРОСС/ Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот. Това стана ясно днес след среща с ръководството на фирмата и синдикатите, предаде БТА."Бордът трябва да си подаде оставката", категоричен бе министърът.

Едновременно с това той призова и директорът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, защото по думите му "не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива лоши резултати в последния момент и да казваме, че тази държавна компания си върши работата. Ако не си подадат оставките, моята идея поне там, където имам директен контрол - в Българската консолидационна компания, да уволня изпълнителния директор, ако той сам не иска да си тръгне", подчерта той. Петков изрази надежда новият член на управителния съвет на компанията, който е назначен от самия него, да бъде избран за изпълнителен директор и той да води политиката на държавата. Петков подчерта, че държавата не е лош стопанин и може да бъде много добър стопанин, ако обаче се гледа интереса и ако знае за какво го прави.

"И като сме сигурни, че няма течове, няма кражби, корупция и хората, които стоят зад интереса на държавата, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат много успешни, дори и под собствеността на държавата", каза още Петков.

ВМЗ е най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс и в него работят близо 4000 души.

Припомняме, че в на 13 юли синдикатът "Подкрепа" във ВМЗ-Сопот поиска оставката на председателя на Съвета на директорите Иван Карабатаков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин с двойно гражданство

След като ИТН атакува един от най-успешните ни министри след промените - министъра на икономиката Кирил Петков за това, че имал двойно гражданство, въпреки че той вече се е отказал от канадското, трябва Станислав Трифонов и глупавите му подчинени да са наясно, че от ДВА милиона българи зад граница тия повече гласове на избори няма да получат. Тези българи са принудени да са в чужбина заради кочината у нас и искат да се върнат, но като виждат, че се праят пречки за тяхната реализация от тия, които най-много се правеха на техни приятели, сега вече гласовете им ще отидат за други партии или просто няма да си губят времето да ходят до секциите. КАКВИ ТЪПАНАРИ СА ТЕЗИ ОТ ИТН, и то не само за това...

19.08.2021 16:29:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.