• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Румяна Коларова: Новият проект на Василев и Петков може да е заплаха за Румен Радев

 Румяна Коларова: Новият проект на Василев и Петков може да е заплаха за Румен Радев

/КРОСС/ "Желанието е да се запази кабинетът такъв, какъвто е, за да не бъде показана слабост. Тримата нови министри не са неизвестни - били са на второ ниво в политиката. Даниела Везиева е кадър на Меглена Кунева, а другите двама почти постоянно са присъствали в управлението". Това каза социологът Румяна Коларова пред Нова тв.

Тя смята, че новият политически проект на Асен Василев и Кирил Петков е спорен и ще се намести на мястото на „Изправи се БГ!", която е била „партията на президента".

Според нея този проект може да е заплаха за Румен Радев и да ерозира подкрепата, която той получава от БСП.

"Кирил Петков ще бъде лидерът, говорителят. Важно е как ще реагират и другите партии. "Изправи се БГ!", ИТН и ДБ ще пострадат най-много. Това е като бустерна доза на вота за протестните партии. Не мисля, че подкрепата за проекта на Василев и Петков ще бъде по-голяма от тази за ДБ", заяви Коларова.

По нейните думи "моделът на блатото" - този на Макрон, се установява и у нас като Радев поема все повече контрол над властта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КРОС, хайде най-накрая да се уточните, това изтрещяло бабе социолог ли е, политолог ли е или просто някой си. Всъщност, какво и е образованието и каква и е специалността? Интересно е и друго. Като и давате трибуна, позволявате на хората да се запознаят с компетентна оценка или да се пробута нещо аморфно, което всеки да тълкува както си иска.

16.09.2021 15:32:30

Корупцията на ГЕРБ, ДПС и ОП

Европейската комисия бе подложена на критики днес от Европейския парламент заради бездействието си срещу корупцията в България на фона на наложените от САЩ санкции по закона „Магнитски“ срещу български граждани. От името на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП) Станислав Полчак посочи, че решението на Вашингтон показва провала на ЕС да се бори с корупцията. По неговите думи европейските институции действат само срещу „дребните риби“ и избирателно. Елена Йончева (Социалисти и демократи/БСП) добави, че България се е превърнала в страната, за която са налагани най-мащабни санкции по закона „Магнитски“. Българските граждани знаят много добре проблемите с корупцията в страната, протестираха срещу превземането на съдебната система и когато го правиха, бяха бити и унижавани, заплашвани и влачени по съдебни зали, заяви Йончева. По нейните думи в нито един доклад на ЕК не се отчита това, което са установили САЩ и критиките на комисията към нашата страна са прекалено предпазливи. Софи ин’т Велд (Обнови Европа) съобщи, че представители на комисията на ЕП по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще посетят нашата страна следващата седмица. По нейните думи се наблюдава необяснимо разминаване между заключенията от докладите на ЕК за напредък на България по механизма за наблюдение и решението на САЩ. Даниел Фройнд (Зелени) определи обстановката в България като много по-лоша от това, което ЕК отчита. Това показва провала на комисията да предприеме необходимите мерки; американците поне правят нещо. Срамота е, че това не се прави от Брюксел. Наблюдението на ЕК не води до нищо, не се използват възможностите за действие, добави той. Яак Мадисон (Идентичност и демокрация) подкрепи заключението, че за корупция биват преследвани само „дребните риби“. В България и Румъния има проблеми, но корупция има и в други страни от ЕС, посочи той. По неговите думи е важно да има промяна в съзнанието на хората, за да бъде корупцията изкоренена. Константинос Арванитис (Левите) заяви, че ЕК чете само статиите, писани от медии, настроени приятелски към правителствата. Трябва да вземем незабавни мерки за Полша и България, призова той. Петър Витанов (СД/БСП) определи санкциите на САЩ като свидетелство за пълния провал на българските власти да се борят с корупцията в последните 12 години. Това е и европейски провал, особено при постоянното наблюдение на ЕК. Преди две години комисията заяви, че България успешно се бори с корупцията и бележи траен напредък. Или САЩ са ужасно зле информирани, или ЕК си е затваряла очите, това подхрани евроскептицизма в България, обобщи той. Дебатът в ЕП се състоя по искане за отговор от председателя на парламентарната група по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (Социалисти и демократи).

16.09.2021 14:26:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.