• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Румен Петков: Важно е да има програма за управление, Янев показва воля и потенциал

Румен Петков: Важно е да има програма за управление, Янев показва воля и потенциал

/КРОСС/ Имали сме две различия с "БСП за България". Били сме обаче абсолютно коректни партньори и в парламентарната група и в провеждането на цялостната политика. Това заяви пред БНТ  председателят на АБВ Румен Петков.

"Едното ни различие е оценката за някои от действията на бившия министър председател Кирил Петков. Имам предвид безумият с линията София-Скопие. За което обяснявахме, че не бива, че ще станем за смях, че няма да ни е за първи път. Това е началото. Краят са някои от безумията в енергетиката. Изрично казахме, че програмата, която се подготвя от ПП, ДБ и БСП е неприемлива, вредна за България", заяви Румен Петков.

"Важно е да има програма за управление. Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и потенциал. Не трябва всички политически сили предварително да се вкопчват в тази или онази коалиция", допълни Петков.

Като основен акцент за решението да подкрепят "Български възход" на бившия премиер Стефан Янев, Румен Петков посочи "институционализирането".

"Като провеждане на политика и като отговорност. Второ - много ясният ангажимент за гарантиране на продоволствената сигурност. Нелепо е министър-председателят да излезе и да каже - другата седмица излизаме и купуваме 1 млн. тона зърно, което автоматично доведе до повишаване на цената на зърното, на брашното, на хляба", посочи Румен Петков.

Според Румен Петков българските граждани трябва да си дадат сметка какво искат - "Искаме да гласуваме за Кирчо, а да получаваме Наско...". Да си дадем сметка какво избираме. Предварителното заприщване на коалиции може да се окаже неработещо решение, каза Петков.

Коментира, че не е оптимист за оформянето на стабилно правителство след следващите избори.

Имаме две стабилни институции в момента - местните органи на самоуправление, другата е президентската институция, каза още Петков и допълни, че държавата не се нуждае от допълнително дестабилизиране.

БНТ, „Денят започва“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

проф. людмил георгиев 24.08.2022 в 20:59 А как старата политическа курва Румен Петков и АБВ-то на другата курва – Георги Първанов, застанаха зад този капут Стефан Янев?!?… Отговор 24.08.2022 в 21:34 Земеделски Народен Съюз на ямболския мошеник – мозерист Стефан Личев, също е в активно политическо сношение със Стефан Янев. Земеделският Народен Съюз е председателстван от политическата проститутка от мъжки пол на име Румен Йончев- бивш кадър на Анастасия Мозер от БЗНС „Никола Петков“, който внезапно олевява(лява резба) и става депутат от БСП в 42-ото Народно събрание, а след това от „България без цензура” на журналиста Николай Бареков в 43-ия парламент. След това Румен Йончев любовно се сношава с ИБГНИ и чрез листите й влиза в 45-ото Народно събрание. В Земеделски Народен Съюз на ямболския мошеник – мозерист Стефан Личев е и неговия син Петър Личев- областен председател на партията в Ямбол. Петър Личев е известен мандраджия и говедовъд в Ямболска област, управляващ откраднатото от баща му по времето на управлението на СДС. Такива са политическите ортаци на Стефан Янев- опитни политически нагаждачи с широкоспектърна мутираща идейност от Северния до Южния политически полюс. Стефан Янев е проект, тест на нов политически хибрид, създаден от гените на натовския прислужник (Румчо Триморски) и кремълската подмазвачка и търговка на смърт (Курнела Крушовска). Българските избиратели вероятно ще клъвнат на генералските лампази, НО искам да ги предупредя, че независимо от изкушението на предложената им от кукловодите стръв (лампази), пак ще седнат на краварския. Отговор 24.08.2022 в 22:02 По линията на солидарността със съдбите на старите курви, професоре. Отговор Чашко тарашко дамаджан 24.08.2022 Защото са от еди бардак. Отговор

25.08.2022 15:10:22

Анонимен

Парите от приватизираните военни имоти, чрез партийните военни министри отидоха в партийните каси и от там по предназначение по партийната йерархия. За въоръжение очевидно не са отишли. Тя затова военната прокуратура не се намесва.

24.08.2022 12:59:52

До долния анонимник

Абе генералче, ти за кои генерали си баеш дето не са милионери? Та те приватизираха всички имоти на БНА, а къде са им парите - няма военна прокуратура та да ги потърси защото и там са същите. Що се касае до имотите им в чужбина попитай румен радев...

24.08.2022 00:49:39

Анонимен

Генералите наистина са идиоти защото не са станали милионери и нямат имоти в чужбина. Има такива, но това не са генерали от кариерата, а политически.

21.08.2022 13:23:24

До долния анонимник

Ти си пълен идиот като тия генерали, които браниш със зъби и нокти. Просто са бандити!

20.08.2022 15:32:13

Анонимен

Генералите ще спасят България от продажните и корумпирани политици.

20.08.2022 00:46:45

проф.Мария Пиргова

. Вече има натиск от страна на политическите елити да ликвидират националната държава. След маргинализация се минава към тотална ликвидация. България е пример за такава ликвидация на националната държава, Ние вече не можем да защитим националните ни интереси. В политологията говорим за демокрация, демократична система, как през избори произвеждаме власт. В държавите, които са вече псевдодържави, че и в развитите даже, виждаме тенденции така наречената демокрация да не произвежда власт от долу до горе чрез избори. Политологията трябва да се ревизира вече изцяло. Ние отиваме на избори, но не произвеждаме власт. Защото дори избирателната система е пропорционална, или мажоритарна, затворените партийните елити подреждат листите. Партиите назначават политическите фигури за харесване и избор от народа. Те предопределят кой ще е избран. Партийните елити са лобисти на едрия капитал. Сиреч едрият капитал подрежда листите. Той си купува листите. Вредата от дерегулацията на държавата води до хаос и беззаконие. Днес неототалитаризмът засяга глобално целия свят. Едрият капитал вече притежава държавите.

19.08.2022 18:19:08

Абевеец

руменчо петков да си закопчае дюкяна и да спре да пикае във фонтаните...Може да викне и по една ракия на файтона хора, които ще гласуват за него и тъпоумния генерал янев, заявил, че България е НАТО и НАТО е България. Ами да си ходят при столтенберг ...

19.08.2022 15:39:00

Анонимен

Янев премиер. По-голям родолюбец сред сегашните политици няма.

19.08.2022 15:13:09

Анонимен

Събрали се родни ватници да правят панахида....Имали потенциал, имат колкото любимата им Русия, но то опелото и наближава...Ко ша прай Румбата тогава, на кой ще плаче продажното сираче?

19.08.2022 14:41:22

Румен Петков е

Долен ренегат!

19.08.2022 14:11:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.