• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц

Премиерът Кирил Петков проведе телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц

/КРОСС/ Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц. Двамата лидери обсъдиха войната в Украйна. Премиерът Петков информира германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника. Българският министър-председател посочи и възможността Варна да бъде логистичен център за жито и изтъкна значението на превантивните мерки на европейско ниво срещу рисковете от продоволствена криза в следствие на войната. 

Акцент в разговора бе и енергийната сигурност в Европа, включително мерките, които страните от ЕС предприемат за осигуряване на газовите доставки. 
Петков и Шолц обсъдиха също интеграцията на Западните Балкани и процеса на сътрудничество с Република Северна Македония. „България е убедена, че бъдещето на региона е в семейството на Европейския съюз“, подчерта министър-председателят Кирил Петков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мирише на безусловна отмяна на ветото за РС Македония за започване на преговори за членство в ЕС. Пропуснал ли е въпроса плаща ли Германия руския газ в рубли, тъй като за нея не е спрян и е загадка изказването на външния министър на Русия, че ключови консуматори са се съгласили с такова плащане.

30.04.2022 08:44:06

Анонимен

И, Кире престани да говориш от името на България, защото това сериозна ме обижда. Знам, че езиковата ти култура е бедна, но ми се струва, че израза: ... мнението на правителството на България (поредното временно правителство) е че бъдещето на страната е в ...

30.04.2022 08:23:18

Анонимен

Интересно ми е след обмяната на опит между двамата клоуни, какво ще ни поднесе ПК. Това със зърното леко ме плаши, защото под формата на подкрепа на продоволствената солидарност, след като се лишихме от евтин газ ще останем и без зърно. Дано да греша.

30.04.2022 08:20:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.