• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Премиерът Петков е на двудневно работно посещение в САЩ

Премиерът Петков е на двудневно работно посещение в САЩ

/КРОСС/ Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещаване в Съединени американски щати през днешния ден и на следващия ден, с цел да сложи значимите за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност, оповестиха от държавната пресслужба. Визитата във Вашингтон е част от проекта на държавното управление за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията.

Премиерът Петков ще разговоря с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас. Основни тематики на срещите му ще са ограничения за енергийна самостоятелност на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на "Газпром".

Отбраната и вложенията също ще са част от диалозите в подтекста на съветската експанзия в Украйна и одобряване на българския суверенитет. Във Вашингтон министър председателят Петков е дружно с министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на защитата Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Визитата в Съединени американски щати е по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген. Планирано е присъединяване на българския министър председател в лидерска среща на най-високо равнище, проведена от Конференцията, която е одобрена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.