• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Министърът на енергетиката: Няма да спираме тока на хората, които не преподпишат договора си

Министърът на енергетиката: Няма да спираме тока на хората, които не преподпишат договора си

/КРОСС/ "На нито един потребител на електрическа енергия няма да му бъде спрян тока, ако не предприеме мерки да подпише договор с доставчик на енергия. Ако такъв договор не се сключи в законоустановения срок, той ще получава ток от така наречения доставчик от последна инстанция, но на по-висока цена, подчерта министър Теменужка Петкова, коментирайки темата за либерализацията на пазара на електрическа енергия" пред "Дарик". Министър Петкова заяви, че битовите потребители могат да останат на регулирания пазар, но до 2025 година.

Относно влиянието на пандемията върху енергетиката тя посочи: "Пандемията се отразява и на енергетиката, но предприети мерки още от март се прилагат и енергийната система работи нормално". Теменужка Петкова заяви, че няма проблеми в големите енергийни дружества, като АЕЦ "Козлодуй". Тя направи преглед и на възможностите пред българската енергетика във връзка със завишените изисквания за отделяне на парникови газове. "Що се отнася до 7 блок на АЕЦ "Козлодуй" имаме площадка на която може да бъде изградена нова мощност. Има и три технологии, предвидени за този блок - две руски и една американска.

Целта е 7 ми блок на Козлодуй да бъде с различна технология", подчерта министър Петкова. "4000 мегавата ще излязат от експлоатация до 2050, това са въглищните централи и те трябва да се заменят с други мощности", каза още тя. Тя коментира и темата за работата на въглищните централи в страната. Според нея, темата трябва внимателно да се обмисли, да се анализира и чак тогава да се взимат решения. До 2030 година България ще ползва тези мощности, подчерта Петкова. По отношение на бъдещето, министър Петкова обясни, че продължава процедурата по АЕЦ "Белене", има 5 компании, които са заявили, че ще подадат обвързваща оферта и допълни, че няма яснота какъв ще бъде финала на тази процедура.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Петкова е тъпо парче. Съжалявам да го кажа, обаче тя само глупости или баналности говори и нищо не върши. То хубаво да анализират проблема с въглищата, ама то е във времето и все някога трябва да се вземе решение. В разбирането на Петкова някой друг трябва да го направи. Тая женица направи всичко възможно цената на електоенергията перманентно да се повишава, къде обективно, къде административно. Рефренът и е диверсификация. То добре ама хората като диверсифицират доставките на нещо, получават на изхода по-евтин и качествен продукт. При Петкова все се получава обратното. Дудне някакви мантри и после се оказва че така стоят нещата и да сме доволни че не е по-зле. И тя като Тиквата-трябва да сме благодарни, понеже те не спят и денонощно заради нас работят.

24.10.2020 18:24:46

Безпартиен

На снимката - ПТГП /Поредната Тъпа Герберастка Путк@/, както е казал вождът им...

24.10.2020 15:00:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.