• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 31°C

Рябков: САЩ и Европа, прибягвайки до тавана на цената на петрола, "режат клона, на който седят"

Рябков: САЩ и Европа, прибягвайки до тавана на цената на петрола, "режат клона, на който седят"

/КРОСС/ Съединените щати и европейските страни, прибягвайки до въвеждането на таван на цените на руския петрол, "отрязват клона, на който седят". Това каза руският заместник външен министър Сергей Рябков пред репортери във вторник, съобщават руски медии.

„Съединените щати, прибягвайки до такива методи и привличайки собствените си съюзници в Европа под своите решения, като цяло режат клона, на който седят, защото каква глобализация, какъв световен пазар на каквото и да е след това, което се случва, може говорим? В името на опитите да се натиска повече, да се оказва натиск върху Русия, да се намират начини да се усложни живота ни, се нарушават основите на функционирането на световната икономика", заяви още Рябков, добавяйки, че след подобни мерки фрагментацията на световния пазар ще стане реалност.

Въпреки това дипломатът изрази увереност, че руският петрол ще намери своя купувач и руските интереси в търговията с енергия ще бъдат спазени.

"Ще разберем как ще реагира пазарът по-нататък, но във всеки случай нашите интереси в тази област ще бъдат осигурени по един или друг начин. Всичко, което преди е било ценено от тях, сега се жертва в името на собствените си представи за това как да живеем в свят, в среда, в която не всеки е готов да действа по техни заповеди", коментира Рябков.

Страните от Групата на седемте, ЕС и Австралия въведоха от 5 декември таван на цените от 60 долара за барел за офшорния руски петрол за техните кораби и територии. Освен това от 5 февруари 2023 г. влизат в сила пределните цени на петролните продукти, чиито параметри ще бъдат определени по-късно. Решението за ембаргото върху доставките на руски петрол за страните от ЕС остана в сила и също влезе в сила на 5 декември, но все още не засяга доставките на гориво по тръбопровода "Дружба" за Унгария, Чехия и Словакия.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както се вижда ние можем без руски газ същото е и с руския нефт, както и с ядреното гориво, апропо за последните двадесет години руснаците вдигнаха двадесет и пет пъти цената на горивото за Козлодуй.... но всички мълчат. Откъснем ли се от руския воденичен камък България ще тръгне напред, но петата колона не го позволява това...Както е казал Аксаков, всяко добро за България е смърт за Русия.

07.12.2022 09:26:43

Анонимен

Ние да му мислим дето сме в Европа и с Америка и дето няма да се оправим никога.

06.12.2022 18:03:20

Анонимен

Рябков клона го отрязахте вие, а Америка и Европа не ги мислете те ще се оправят, но вие в какви лайна влезнахте няма да има излизане от тях в близките двайсет години. Любимият ви Фюрер така ви го вкара, че ви върна десетилетия назад....

06.12.2022 15:19:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.